La fel ca în fiecare sezon de iarnă, trei drumuri judeţene din Bihor vor fi închise circulaţiei rutiere şi de data aceasta, până la primăvară.

Administratorul lor, Consiliul Judeţean, a anunţat care sunt cele trei DJ-uri care vor fi închise începând chiar din acest week-end şi până la finele lunii aprilie a anului viitor.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii marţi, de sâmbătă, 28 noiembrie, şi până pe 30 aprilie 2021, vor fi închise drumurile judeţene DJ 108 J, DJ 763 A şi DJ 767, pe anumite tronsoane.

Circulaţia pe DJ 108 J va fi închisă pe tronsonul Coada Lacului – Stâna de Vale (aflat, de altfel, în proces de modernizare), de la kilometrul 17+215 la kilometrul 33+510. Acest tronson a fost închis inclusiv pe perioada de vară, pe el executându-se ample lucrări de derocări – lărgiri, astfel că starea de viabilitate este improprie circulației rutiere în condiții de siguranță.

În ceea ce privește tronsonul de drum Baraj Leșu – Coada Lacului, acesta este în proprietatea și administrarea Consiliului Local Bulz, el urmând a decide în calitate de administrator dacă drumul va fi închis sau deschis circulației publice.

Un al doilea drum judeţean afectat este DJ 763 A, pe tronsonul de la intersecţia cu DN 76 – Șuștiu - limită județ Arad (DJ 792 B), de la km 5+500 până la km 18+257 (Ursești - limită județ Arad). Acesta este un sector de drum pietruit, cu traseu de munte sinuos și cu o stare de viabilitate rea.

Cel de-al treilea drum județean pe care circulaţia va fi închisă până la primăvară este DJ 767, pe sectorul de la km 10+940 până la km 27+500 (Dobrești - Vârciorog), cu traseu sinuos și aflat în fază de execuție a unor lucrări de modernizare, mult întârziate faţă de graficul stabilit în urmă cu trei ani.