Micii beiuşeni, Zâmbet de Soare şi Stepiştii ecologişti sunt cele trei echipe din Bihor (primele două din Beiuş, a treia din Tinca) ale căror proiecte depuse în cadrul programului "Ţara lui Andrei" finanţat de Petrom au fost aprobate. Astfel, elevii din cele trei echipe merg într-o tabără plătită tot de compania petrolieră în staţiunea montană Cheia, judeţul Prahova.

Acolo, şcolarii, 400 în total din întreaga ţară, au învăţat de ce trebuie să aibă o atitudine eco-civică şi au participat la un program pus la punct cu activităţi de educaţie non-formală, prin care au învăţat cum să protejeze planeta şi cum să-i convingă şi pe alţii să o facă. Apoi, ei se întorc acasă şi cotninuă implementarea proiectelor pentru care primesc câte 5.000 de euro de la Petrom.

Stepiştii ecologişti, adică elevii clasei a II-a step-by-step din Tinca, s-au implicat în ecologizarea şi recondiţionarea unor zone turistice din comunitatea lor, precum malul Crişului Negru, Băile Tinca sau Staţiunea 8 Mai. Micii Beiuşi, elevi de la Liceul Pedagogic Nicolae Bolcaş, şi-au propus reconstituirea unor tradiţii şi obiceiuri locale, având în plan să realizeze un documentar şi o expoziţie pe această temă. Totodată, vor să înfiinţeze un centru etnografic, prin care să susţină continuitatea transmiterii moştenirii tradiţionale.

Echipa Zâmbet de Soare, formată din elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII din Beiuş, a câştigat de la Petrom finanţare pentru proiectul "Să-i ajutăm să zâmbească mereu", prin care 150 de copii cu nevoi educative speciale sau care provin din familii defavorizate vor beneficia de o sală dedicată programului de învăţare şi recuperare.