În primele două zile din an, pompierii bihoreni au intervenit pentru stingerea a trei incendii, se arată într-un comunicat transmis luni de ISU Crişana.

Cel mai violent incendiu a avut loc sâmbătă, 2 ianuarie, în satul Şuşturogi din comuna Cetariu. O şură şi acoperişul unui adăpost de animale au luat foc, din cauza unui scurtcircuit electric, iar flăcările ameninţau şi alte anexe. Aproape cinci ore, între 17 şi 21.45, au intervenit pompierii din Sălard, pentru stingerea flăcărilor, care au distrus acoperişurile pe o suprafaţă de 150 mp, dar şi plante furajere depozitate în şură.

De asemenea, în comuna Dobreşti, satul Crânceşti, câțiva copii au dat foc unor baloţi de paie, chiar în noaptea de Revelion. Pompierii din Beiuş au fost chemaţi la cinci minute după miezul nopţii şi au reuşit să stingă incendiul rapid, astfel că pagubele s-au redus la 30 mp din hambarul cu pricina.

Tot pe 1 ianuarie, în jurul orei 12.35, pompierii din Băile 1 Mai au intervenit în Haieu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la camera centralei termice din cadrul unei gospodării. În doar 15 minute, militarii au lichidat focarele, concluzionând că focul a pornit de la coșul de fum necurățat de funingine.

„Din fericire, în urma producerii celor trei incendii menționate, nu au existat persoane rănite”, a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Răniţi la munte

Pe de altă parte, în primele trei zile ale anului, cele 10 echipaje de pompieri militari paramedici și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Bihor au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat şi a asistenţei medicale de urgenţă unui număr de 44 de persoane care prezentau diverse afecţiuni, precum cefalee, hipertensiune arterială, fracturi, traumatisme, plăgi, intoxicații, contuzii.

Sâmbătă, paramedicii au intervenit şi în Stâna de Vale, unde o tânără de 18 ani şi-a fracturat glezna, iar duminică, la Vârtop, unde o fată de 13 ani a suferit un accident la schi şi s-a rănit la genunchiul drept. Ambele victime au ajuns la spitalul din Beiuş.