Traficul a fost îngreunat vreme de circa 20 de minute, luni, în jurul orei 17, în plin centrul Oradiei. Un autoturism Logan ce venea dinspre Piaţa Ferdinand spre strada Primăriei şi un autoturism Dacia Break s-au lovit din plin la colţul Bisericii Sfântul Ladislau. În urma coliziunii, Loganul a ricoşat într-un taxi ce era staţionat regulamentar şi a lovit şi un pieton.

"Amândoi şoferii afirmă că au trecut pe culoarea verde a semaforului. Urmează să vedem ce spune pietonul, despre care nu ştim dacă se afla în trecere pe zebră sau staţiona aşteptând culoarea verde", a explicat comisarul Traian Marnea de la Poliţia Rutieră. Acesta a mai spus că nici unul dintre şoferi nu consumase băuturi alcoolice. Martorii accidentului susţin, însă, că şoferul Loganului ar fi trecut pe roşu şi ar fi avut şi viteză mare.

"O femeie de 25 de ani dintr-un autoturism a fost transportată la spital cu traumatism cranio-facial minor. A mai existat o victimă, un cetăţean francez de 20 de ani, care a fost pieton. Acesta a suferit o contuzie la membrul superior, dar a refuzat internarea", a declarat medicul Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor.

Cea mai avariată maşină a fost, de departe, Dacia Break, care avea partea stânga faţă complet distrusă, inclusiv o roată sărită de la loc. Şoferul Loganului n-a părut, însă, foarte îngrijorat de situaţie, atât el cât şi soţia sa preferând să se lege de ziarişti şi de fotoreporteri. Ei au adresat injurii atât jurnaliştilor, cât şi martorilor accidentului, numindu-i "ţigani din Velenţa".