Doar o singură repriză au ţinut pasul handbaliştii de la CSM Oradea cu Dinamo Braşov în confuntarea disputată sâmbătă în deplasare. Scorul înregistrat la pauză, 13-13, le-a dat speranţe bihorenilor pentru un rezultat favorabil, dar greşelile comise spre finalul partidei au dat sorţi de izbândă gazdelor care s-au impus la trei goluri diferenţă, scor 28-25.

Orădenii au dominat prima parte a meciului, au condus chiar şi la două goluri diferenţă - scor 11-9 în minutul 20 - dar nu au reuşit decât un rezultat de egalitate la jumătatea partidei. Nedelcu şi Rouă au fost stâlpii apărării orădene, în timp ce Cântec şi Amihăiesei şi-au dovedit eficacitatea în atac.

Evoluţia bună a oaspeţilor a continuat şi la reluarea partidei în primele 18 minute. CSM Oradea să reuşit să ţină pasul cu Dinamo Başov, scor 17-17 în minutul 48, după care, pe fondul ratărilor a trei aruncări de la 7 metri din partea orădenilor, gazdele s-au distanţat la şase goluri. Suficient pentru ca soarta partidei să fie decisă, cu toate încercările handbaliştilor de la CSM Oradea de a restabilă măcar rezultatulş pe tabela de marcaj.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat cu echipa începând cu minutul 50. La fel s-a petrecut şi la meciul cu Târgu Jiu, când jucătorii noştri s-au pierdut pur şi simplu. Nu este vorba de o cădere fizică, pentru că ei au revenit apoi în ultimele minute, recuperând trei goluri şi încercând să refacă terenul pierdut. A fost din păcate prea târziu. Ne lipsesc oameni cu experienţă la centru, care să adune jucătorii tineri, să-i calmeze şi să-i ordoneze în momentele dificile, atunci când se pierde de fapt jocul. Este cred eu o problemă mentală, generată de tinereţea şi de lipsa de experienţă a marii majorităţi a jucătorilor noştri", a declarat antrenorul Sebastian Tudor.


Dinamo Braşov - CSM Oradea 28-25 (13-13)

Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibaşi" din Braşov. Spectatori: circa 1.000

Dinamo Braşov: Drenceanu, Cîrstea - portari; Voica 8, Cojocea 7, Capotă 4, Dragnea 4, Purcărea 2, Bota 2, Rona, Santeiu, Botoş, Băluţ, Boşneag, Băican, Gae 1. Antrenori: Eliodor Voica, Vasile Curiţeanu

CSM Oradea: Ionescu, Leu - portari; Amihăiesei 4, R. Farcaş 2, A. Farcaş 2, Tudor, Roauă, Taşcă 2 (ambele din lovituri de la 7 metri), Nedelcu, Nemenco 2, Ferenţ 6, Cântec 6, Iştoc 1, Maxim, Lela, Macavei, Sava, Silaghi. Antrenor: Sebastian Tudor

Lovituri de la 7 metri: 4-5. Transformate: 4-2
Arbitri: Pop - Mokany (Hunedoara)