Trei persoane au fost reținute de procurorii DIICOT Oradea și apoi arestate preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Bihor, într-un dosar de trafic de droguri și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit unei informări trimise sâmbătă de DIICOT și de Poliția Bihor, unul dintre cei trei traficanți a fost prins în flagrant în timp ce vindea 35 de grame de mefedronă (2-MMC), iar apoi s-au făcut percheziții în urma cărora s-a găsit o cultură indoor de canabis.

„La datele de 28 și 29.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a trei inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, respectiv trafic de droguri de risc”, se arată în comunicat trimis de DIICOT.

Unul dintre inculpați - arată aceeași informare - a comercializat substanțe psihoactive, „fiind prins în flagrant, în seara de 27.02.2024, în timp ce vindea 35 grame mefedronă (2-MMC) pentru suma de 4.300 lei”. 

În timpul perchezițiilor făcute la locuințele celorlalți doi suspecți vizați de această anchetă, două femei din Oradea, s-au găsit 32 de plante de canabis, precum și o armă neletală. „În continuarea cercetărilor, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, la adresele celorlalți doi inculpați, fiind identificate și ridicate o cultură indoor de canabis, formată din 32 de plante destinate comercializării, instalații aferente dezvoltării și întreținerii culturii, un cort de protecție,  o armă neletală supusă autorizării și 5 cutii cu alice, o arbaletă și 13 săgeți, precum și alte mijloace de probă”, se arată în informare. 

Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile. Bărbatul prins în flagrant cu mefedronă, Toth Attila, a fost arestat pe 28 februarie în timp ce femeile, Judea Cornelia Carmen respectiv Horga Geanina Alexandra, care şi-au făcut o seră unde cultivau cannabis, au fost arestate preventiv pe 29 febriarie.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea.

Nici DIICOT, nici Poliția nu precizează unde anume în Bihor s-au derulat operațiunea de prindere în flagrant și perchezițiile. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!