Încep să apară informații cu privire la naționalitatea persoanelor implicate în accidentul de pe autostrada M1, de lângă Budapesta. Din primele date, trei cetățeni români au fost implicați în evenimentul rutier, dintre care unul este grav rănit.

Anunțul a fost făcut, sâmbătă seară, de Ministerul Afacerilor Externe, conform căruia Ambasada României la Budapesta „a fost notificată de către un cetăţean român, prin intermediul numărului de telefon de urgenţă”.

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află şi trei cetăţeni români, dintre care unul a fost grav rănit. (...) Autorităţile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unităţi medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgenţă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.

Nu este exclus, așadar, ca în eveniment să fi fost și alți români răniți.

Misiunea de salvare a victimelor este încă în desfășurare.

Informarea MAE precizează că Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autorităţile locale pentru informaţii legate de unităţile medicale la care au fost transportate persoanele rănite şi cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-1-384 76 89, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon al ambasadei: +36 30 535 69 12.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, un accident grav, care s-a soldat cu zeci de persoane rănite, s-a produs sâmbătă după amiază, pe autostrada M1, în Ungaria, în apropiere de Budapesta.

„În jurul orei 14.25, cinci camioane și 37 de autoturisme s-au ciocnit la tronsonul de kilometru 26 al autostrăzii M1, pe partea care duce la ieșire din Capitală. 

Potrivit datelor primare, în accident au ars 19 vehicule, în total 36 de persoane au fost rănite, dintre care 1 persoană a suferit răni care le-au pus viața în pericol și 13 persoane au suferit răni grave”, a anunțat Poliția maghiară.

Accidentul în lanț s-a produs pe autostrada ce leagă Budapesta de Austria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta.

Cauza oficială nu a fost făcută publică deocamdată, dar cel mai probabil dezastrul a pornit din cauza unei furtuni foarte puternice de praf care a afectat, brusc, vizibilitatea șoferilor. 

Traficul a fost blocat pe ambele sensuri și deviat pe rute ocolitoare, șoferii fiind îndrumați să evite, pe cât posibil, deplasarea pe M1.

Detalii, în articolul „Accident grav în Ungaria, pe M1, lângă Budapesta: Zeci de persoane au fost rănite, după o furtună de praf! (FOTO/VIDEO)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!