Noul an este întâmpinat cu muzică simfonică şi invitaţi de seamă la Filarmonica de Stat din Oradea. Concertul de Anul Nou va avea trei reprezentaţii - joi, vineri şi sâmbătă, începând cu ora 19, la Sala Enescu-Bartok – în program fiind incluse lucrări celebre de J. Strauss, O. Nicolai, L. Delibes, Ch. Gounod, G. Donizetti, Fr. Lehár, W. A. Mozart şi R. Leoncavallo.

Dirijorul concertelor va fi Theo Wolters din Olanda, iar solişti Silvia Micu (soprană) şi Alexandru Constantin (bariton). Theo Wolters s-a născut în 1955, într-o familie de muzicieni. A absolvit Conservatorul din Maastricht, unde a studiat trompeta cu Wim Groot, fost trompetist solist al Orchestrei Regale Concertgebouw. În calitate de dirijor invitat lucrează cu Orchestra Simfonică de Stat Slovacă, Sinfonietta Slovacă, Orchestra Simfonică din Tbilisi, Orchestra Filarmonicii George Enescu, Bucheon (Seoul), Wonju (Coreea), Westfalia Nouă, Nürnberger Symphoniker, Orchestra Naţională de Tineret a Olandei, Orchestra Simfonică Limburg (Olanda), Dutch Promenade Orchestra (dirijor principal invitat).

Între anii 2004-2012 a fost dirijor asistent al maestrului Mariss Jansons la Filarmonica Regală Concertgebouw din Amsterdam. Din 2010, Theo Wolters este prim dirijor al Orchestrei Filarmonice din Sibiu şi dirijor invitat al Orchestrei Filarmonicii din Cluj-Napoca.

Născută la Codlea, Silvia Micu a studiat timp de 12 ani pianul la Liceul de Artă Tudor Ciortea din Braşov şi la Conservatorul de Muzică din Verona. Din anul 2007 studiază canto la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti cu Maria Slatinaru Nistor şi Cristina Soreanu şi obţine diploma de master. Din 2013 participă la cursurile de măiestrie conduse de celebra soprană Mariana Nicolesco în Romania şi în străinătate. Debutul Silviei la Opera Naţională din Bucureşti are loc în 2014 cu rolul Musettei. În 2015 Silvia o interpretează pe Adina din Elixirul Dragostei în cadrul "Festivalului Internaţional Hariclea Darclee". Printre rolurile studiate şi interpretate de Silvia se află Adina din "Elixirul Dragostei" de Donizetti, Norina din "Don Pasquale" de Donizetti, Musetta din "Boema" de Puccini, Pamina, Papagena din "Flautul fermecat" de Mozart, Susanna din "Nunta lui Figaro" de Mozart, Gretel din "Hansel şi Gretel" de Humperdinck, Juliette din "Romeo şi Julieta" de Gounod, Zerlina din "Don Giovanni" de Mozart.

Baritonul Constantin Alexandru este angajat în corul Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovsky din Constanţa. Din 2013 este artist liric şi în corul Operei Naţionale din Bucureşti, sub îndrumarea maestrului de cor Stelian Olariu.

A fost invitat să cânte în concertul de gală Shakespeare şi Muzica în sala Operei Naţionale Bucureşti cu ocazia comemorării a 400 de ani de la moartea dramaturgului. În 2016 obţine premiul I la Concursul Naţional de Lied din Bucureşti. Repertoriul său vocal simfonic cuprinde: Carl Orff (Carmina Burana), W.A. Mozart (Requiem), G. Fauré (Requiem).

Câteva din rolurile din repertoriul de operă al baritonului sunt: Boema (Marcello) – G. Puccini, Elixirul Dragostei (Belcore) – G. Donizetti, Faust (Valentin) – Ch. Gounod, Don Giovanni (Don Giovanni) – W. A. Mozart, Evgheni Oneghin (Evgheni Oneghin) – P. I. Ceaikovski, Traviata (Germond) – G. Verdi, Paiaţe (Silvio) – R. Leoncavallo.