Teatrul Szigligeti va găzdui, în luna noiembrie, trei spectacole de teatru-dans. Pe lângă Ansamblul Nagyvárad al gazdelor, pe scenă vor urca Baletul Contemporan de la Szeged, cu spectacolul "Carmina Burana", şi Ansamblul Folcloric Maghiar de Stat, cu producţia "Canon de dans". Seria de evenimente a primit numele "Dans pentru toţi".

Primul spectacol, "Coliziuni", al Ansamblului Nagyvárad se va juca, pe 3 noiembrie, de la ora 19. "Aspectul cel mai interesant al acestui spectacol care prezintă relaţii interumane cu ajutorul tehnicilor de teatru-dans este faptul că nouă coregrafi au lucrat pe cele nouă schiţe, muzica fiind compusă de Tibor Cári", anunţă organizatorii.

În 17 noiembrie, de la ora 19, în Sala Mare a teatrului, va avea loc spectacolul "Carmina Burana", prezentat de Baletul Contemporan Szeged.

"Aruncăm o privire în viaţa plină de ritualuri a unei comunităţi barbare, aparent umane, care se luptă pentru supravieţuire pe ruinele unei civilizaţii. Luptându-se împotriva fricilor, conduşi de instincte, încearcă să facă faţă cu ceea ce le aduce soarta - câteodată ceva bun, bucurii, iubire, altă dată tristeţe şi moarte. O fată, în viaţa ei scurtă, se simte, pentru o clipă, fericită. Iar acest sentiment al iubirii o face să uite de tot, să creadă că viaţa poate fi altfel, mai frumoasă. Dar Fortuna este înşelătoare şi nemiloasă, neinteresată de frumuseţea momentului. Trăindu-şi dezamăgirile, bucuriile, fricile, toţi vor afla din ce în ce mai mult despre ei înşişi, soarta, posibilităţile lor – condiţia umană", spune despre spectacol regizorul-coregraf Tamás Juronics.

La sfârşitul lui noiembrie, Ansamblul Folcloric Maghiar de Stat revine pe scena Teatrului Szigligeti, de data aceasta cu spectacolul "Canon de dans", cu ocazia Anului Kodály.

Povestea este compusă din micile momente ale unei comunităţi imaginare. Cadrul muzical este alcătuit din compoziţiile lui Zoltán Kodály (şi contemporanul lui, Béla Bartók), respectiv cântecele populare culese de compozitor. "Pe parcursul scenelor, urmărim soarta relaţiilor interumane, pierderea acestora, bucurii şi necazuri, ritualurile cotidiene şi de sărbătoare. În "Canonul de dans" apar opere binecunoscute şi îndrăgite, compuse de Kodály, precum " Háry János" sau "Cântec de seară"", precizează organizatorii.

Spectacolul va avea loc în 24 noiembrie, de la ora 19, în Sala Mare a teatrului.

Biletele pentru spectacole sunt deja disponibile la casieria Teatrului Szigligeti (deschisă de luni până vineri între orele 14 – 19, sau cu o oră înaintea spectacolelor), respectiv online, pe www.biletmaster.ro.