Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor a anunţat luni că o reţea internaţională de traficanţi de droguri destructurată de poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea.

Potrivit unui comunicat, trei bihoreni având iniţialele T.S.I., de 27 de ani, S.V.C., de 25 de ani, şi F.I.F., de 36 de ani, precum şi un britanic, S.F.A., de 23 de ani, respectiv R.P., de 27 de ani, din Republica Mauritius, sunt acuzaţi de trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Tinerii sunt acuzaţi că şi-au trimis în repetate rânduri colete cu cannabis, prin intermediul unor firme de transport.

"Poliţiştii antidrog au stabilit că, în perioada 2011 - 2012, T.S.I. a trimis din Spania, în repetate rânduri, cantitatea totală de aproximativ un kilogram de cannabis, disimultată în colete, prin intermediul unor firme de transport. Odată ajunse în România, drogurile erau preluate de S.V.C., care ulterior le-a comercializat pe raza judeţului Bihor, atât personal, cât şi prin intermediul celorlalţi trei suspecţi, contra unor sume cuprinse între 50 - 70 lei / gram. De asemenea, o parte din droguri erau reţinute pentru consum propriu de către membrii grupării", arată comunicatul IPJ.

La o percheziţie în casa bihoreanului de 36 de ani, poliţiştii antidrog au descoperit aproximativ 180 de grame de cannabis, pe care acesta, împreună cu tânărul de 25 de ani, încerca să o valorifice contra sumei de 2.000 Euro. În casa acestuia din urmă, au găsit 305 grame de canabis.

Cei trei bihoreni au fost cercetaţi în stare de arest preventiv.

"În urma probatoriului administrat în cauză, prin rechizitoriul întocmit, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a celor cinci suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu", mai arată documentul IPJ.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei 5 tineri riscă închisoarea pe o perioadă cuprinsă între 3 şi 20 de ani.