Tragedie în comuna bihoreană Batăr. Trei tineri au fost luaţi de apele Crişului Negru în timp ce erau la scăldat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, locotenentul Camelia Roşca, la faţa locului s-au deplasat un echipaj de salvare de la înec şi unul de prim-ajutor calificat de la detaşamentul Salonta, respectiv echipajul de terapie intensivă mobilă de la Oradea. "Au fost luaţi de ape o minoră de aproximativ 14 ani, o femeie de 23 de ani şi un bărbat de 36 de ani. Femeile au fost scoase la mal de localnici care erau în preajmă, iar echipajele ISU Crişana caută în continuare bărbatul", a declarat Roşca.

În pofida manevrelor de resuscitare ale medicilor, cele două tinere nu au mai putut fi salvate. Totodată, şansele ca bărbatul să fie scos viu din apă sunt minime, dat fiind că la mai bine de o oră de la anunţarea înecului corpul său încă nu fusese găsit. "Pentru continuarea acţiunii s-a mobilizat şi un echipaj de scafandri de la Oradea", a mai spus Roşca.

Nenorocirea vine la doar câteva zile după ce două surori din Oradea, una de 16 ani şi cealaltă de 12, au fost luate de apele Crişului Repede. Micuţa în vârstă de 12 ani a fost salvată, însă sora ei a decedat o zi mai târziu, la spital.

UPDATE:

După două ore de căutări, scafandrii au găsit şi trupul neînsufleţit al bărbatului.