Examenul de Bacalaureat a continuat miercuri cu proba obligatorie a profilului, la care au participat 4.179 de candidaţi bihoreni, cu 164 mai puţini decât numărul total al înscrişilor.

Din totalul candidaţilor prezenţi, 3.071 au susţinut examenul la matematică, iar 1.272 la istorie. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, toţi au intrat fără probleme în centrele de examinare, neavând temperatura peste 37,3 grade Celsius.

În schimb, trei candidaţi au fost daţi afară din examen, pentru tentativă de fraudă. Este vorba de un candidat de la Colegiul Naţional "Octavian Goga" Marghita, unul de la Liceul Teoretic "Nicolae Jiga" Tinca şi unul de la Colegiul Naţional "Onisifor Ghibu" Oradea. Ei nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Joi va avea loc ultimul examen scris al Bacalaureatului, proba la alegere a profilului.

Notele se vor afişa marţi, până cel târziu la ora 12. Aşa cum se ştie, candidaţii îşi vor afla rezultatele folosind un cod de identificare pe care îl vor primi, după finalizarea probelor scrise. Pentru a respecta Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia datelor (RGPD), Ministerul Educaţiei a decis să anonimizeze numele candidaţilor la Bacalaureat.