Trei tineri bihoreni cu vârste de 22 şi 26 de ani, toţi din Văşad, au fost reţinuţi, după ce au fost prinşi în flagrant delict de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea - Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea, comercializând aproape jumătate de kilogram de haşiş.

"Aceştia au fost prinşi în timp ce încercau să valorifice 480,28 de grame de rezină de cannabis (haşiş), drog de risc", explică un comunicat al Poliţiei Bihor.

La rândul său, DIICOT a anunțat că „în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpații fac parte dintr-o grupare specializată în traficul de droguri de risc, respectiv cannabis şi haşiş, aceştia livrând drogurile altor distribuitori, dar şi consumatori de pe raza județului Bihor, la un preţ de 35-60 lei/gram în funcţie de cantitatea cumpărată”.

Cele 480 de grame de haşiş din timpul flagrantului au fost vândute contra sumei de 1.860 lei.

În urma efectuării a patru percheziţii la locuinţele tinerilor, în Oradea și Vășad, anchetatorii au descoperit şi ridicat alte aproximativ 185 de grame de rezină de cannabis, un aparat pentru mărunţit, sume de bani, precum şi un cântar de mare precizie.

"Cele 665,28 de grame de droguri au fost indisponibilizate în vederea expertizării", arată comunicatul Poliției.

Poliţiştii BCCO au pus în executare trei mandate de aducere emise pe numele celor în cauză, iar după audierea lor de către procurorul DIICOT a fost dispusă reţinerea acestora, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bihor.

„În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, arată DIICOT.

Cercetările continuă "în vederea documentării activităţii infracţionale, sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de droguri de risc", scrie Poliția Bihor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

UPDATE. În arest

Doi dintre cei trei tineri anchetaţi de poliţiştii şi procurorii Antidrog Oradea au fost arestaţi preventiv de judecătorul de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor. Este vorba despre un orădean, Denis Gabriel Şerban, şi un tânăr din Văşad, Vlad Ioan Popuţa. Cel de-al treilea, fratele lui Vlad, este cercetat în libertate. Potrivit surselor BIHOREANULUI, cei trei se aprovizionau cu haşiş din străinătate şi furnizau droguri altor distribuitori din ţară dar şi consumatorilor din Bihor.