Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat vineri că poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările faţă de patru orădeni care au conlucrat pentru a obţine fraudulos credite bancare.

În baza unor adeverinţe false de venit, dar şi a unui contract de muncă la fel de fals, trei tineri din Oradea, unul de 21 de ani, altul de 22, iar un altul de 25 de ani, şi-au scos credite pentru achiziţionarea de bunuri de consum de la o bancă din Oradea: în cuantum de 2.999 lei, 3.926,99 lei, respectiv 2.749 lei. Ulterior, niciunul dintre ei nu şi-a mai plătit ratele lunare.

Cei trei au fost cercetaţi de poliţişti pentru înşelăciune şi uz de fals, însă în dosar e implicată şi o orădeancă de 30 de ani, care le-a semnat adeverinţele şi contractele de muncă. Ea a fost cercetată pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

"Poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor", precizează Dinu.