Potrivit unui comunicat transmis luni de Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Bihor, cei trei au fost descoperiţi sâmbătă după amiază, când, la vama Salonta s-a prezentat la control, un autovehicul Mercedes Vito, cu semiremorcă, ambele înmatriculate în Ungaria.

Conform documentelor prezentate poliţiştilor de frontieră bihoreni de şofer, un cetăţean ungur, în semiremorcă se afla un metru cub lemne de foc, dar, acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii au trecut la un control amănunţit asupra maşinii. Aşa au descoperit, într-un loc special amenajat, sub lemne, un bărbat de 55 de ani, o tânără şi un tânăr de 19 ani, toţi cetăţeni turci.

"Aceştia au declarat că voiau să treacă ilegal în Ungaria, ca să ajungă la muncă în spaţiul Schengen. În data de 2 iulie 2010 se aflau în municipiul Arad când au fost puşi în legătură telefonic de către un conaţional cu cetăţeanul maghiar în a cărui semiremorcă au fost descoperiţi", a precizat subinspectorul Cătălin Simuţ, purtătorul de cuvânt al IJPF Bihor.

Cei trei nu aveau drept de circulaţie în spaţiul Schengen, iar doi dintre ei fac obiectul şi altor cercetări, la IJPF Arad, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României.

Potrivit lui Simuţ, turcilor li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale tot pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României, iar şoferului - pentru trafic de migranţi. "Cercetările sunt continuate în vederea depistării persoanelor implicate în această cauză , precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale", a mai arătat Simuţ.