De vineri până duminică, în Parcul Bălcescu va avea loc cea de a XII-a ediţie a Târgului Pălincarilor. Manifestarea este organizată de Muzeul Ţării Crişurilor, gazda din fiecare an a acestui eveniment, şi Murray Press, în parteneriat cu Centrul pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor şi Casa de Cultură a Municipiului Oradea.

Deschiderea oficială a Târgului Pălincarilor va avea loc vineri, la ora 10. Conform unui comunicat transmis marţi de Muzeu, pe lângă producătorii de tării din Bihor, în acest an vor fi prezenţi şi pălincari din judeţul Békés, din Ungaria.

În cele trei zile dedicate acestei tradiţionale manifestări, orădenii care vor trece prin Parcul Bălcescu vor avea parte şi de o suită de programe artistice. Astfel, vineri vor concerta pe scena din parc Ansamblul Folcloric Feciorii Bihorului şi interpretul de muzică populară Gabi Stanciu.

Sâmbăta este dedicată unui mini concert al copiilor de la Meda Muzic, urmat de un spectacol care-i va avea ca protagonişti pe Iuliana Chelu şi Nicu Novac. Duminică, pe scenă vor urca Florile Bihorului, Nuntaşii Bihorului, Ansamblul "Bihorul" precum şi solistul de muzică populară Ion Dordoi.

Târgul Pălincarilor este deschis publicului de vineri până duminică, între orele 10 şi 20.