Peste 20 pe persoane au decedat şi alte 73 au fost rănite după un atac cu rachete declanşat sâmbătă de Rusia împotriva unui blocuri de locuinţe din oraşul ucrainean Dnipro. Localitatea este situată la 50 kilometri nord de Zaporojie.

Potrivit digi24.ro, care citează presa locală ucraineană, imobilele au fost distruse de o rachetă lansată dintr-un avion.

Atacatorii ruşi au folosit un proiectil X-22, pentru care apărarea antiaeriană ucraineană nu are mijloace adecvate de răspuns, aşa cum ar fi sistemul american Patriot sau SAM-T.

De altfel, civilii ucraineni au fost victime sigure. Toate cele 210 rachete X-22 lansate de ruşi de la începutul războiului şi-au atins ţinta.

Duminică dimineaţă echipele de intervenţie căutau încă supravieţuitori în maldărele de moloz. Civilii prinşi sub dărâmături le-au semnalat salvatorilor că sunt încă în viaţă cu ajutorul lanternelor telefoanelor mobile.

"Luptăm pentru fiecare persoană, pentru fiecare viaţă", a anunţat pe reţelele de socializare preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Autorităţile din Dnipro au decretat trei zile de doliu în memoria victimelor atacului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!