Operatorul feroviar privat Interregional Călători a lansat, la finalul lunii iulie, noi curse, unele de weekend, pe ruta Oradea - Bratca - Oradea. Acestea au fost introduse la cererea turiştilor, inclusiv a celor care practică cicloturismul, dat fiind că automotoarele companiei feroviare sunt dotate cu suporturi speciale pentru transportul bicicletelor.

"Este vorba despre curse în zilele de sâmbătă şi duminică, pe care le-am introdus la solicitarea turiştilor, mai ales a iubitorilor de cicloturism. Trenul pleacă din Oradea la ora 11.29, opreşte la halta Peştera Vadu Crişului şi ajunge în Bratca la ora 12.53. Din Bratca pleacă la ora 13.11 şi ajunge în Oradea la ora 14.39", explică Cristian Puşcău, director comercial al Interregional Călători.

Cursele completează programul operatorului privat, căci în Bratca opresc şi trenurile care merg spre şi dinspre Cluj-Napoca.  

Cei care doresc să-şi ducă bicicletele cu ei trebuie să anunţe asta din timp, astfel încât să aibă locul rezervat în suportul special cu care este dotat automotorul.

Un bilet pe ruta Oradea - Bratca poate fi cumpărat la preţul de 7,20 lei, iar pentru transportul bicicletei se adaugă suma de 2,90 lei.

Persoanele care îşi fac abonament lunar la preţ întreg pe ruta menţionată beneficiază de gratuitate la transportul bicicletei.