Conducerea clubului CSS LPS Bihorul Oradea şi-a prezentat bilanţul pe anul 2012. Astfel, în anul care s-a scurs, principalul club sportiv şcolar bihorean a avut 1288 de sportivi, din care 532 legitimaţi, cel mai mare număr fiind înregistrat la secţia de fotbal, 412, din care 253 legitimaţi. Atletismul a avut 243 de sportivi, iar voleiul - 218.

Pe plan internaţional, au fost cucerite 20 medalii, dintre care 11 de aur, două de argint şi şapte de bronz. Principalul rezultat din competiţiile internaţionale l-a obţinut judoka Larisa Alexandra Florian, locul III, la Cupa Mondială de seniori de la Bucureşti, şi locul I la Cupa Europeană de la Belgrad. De asemenea, o performanţă remarcabilă LPS Bihorul în 2012 a fost şi locul XIV obţinut de atleta Ligia Grozav la Campionatul Mondial de seniori de la Barcelona.

În plan intern, la Campionatele Naţionale, sportivii de la CSS LPS Bihorul şi-au adjudecat 108 medalii, dintre care 32 au fost de aur, 37 de argint şi 39 de bronz. e discipline sportive, cel mai bine s-a situat judo-ul, cu 24 de locuri I, urmat de atletism cu 7 locuri I, şi lupte greco-romane cu un loc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Tot judo-ul s-a aflat în fruntea topul disciplinelor cu cele mai multe medalii de argint, 17 la număr, urmat de atletism, cu 16, şi lupe greco-romane, cu 4 locuri II. În fine, cu 22 de medalii de bronz, secţia de judo a fost pe primul loc al disciplinelor care au cucerit cele mai multe locuri III, urmată de atletism, cu 10, şi lupte-greco romane, cu 4.

Pe discipline sportive, la total, judo-ul şi-a adjudecat 63 de medalii în 2012, urmat de atletism, cu 33, lupte greco-romane, cu 9, volei, cu 2, şi scrima, cu o medalie adjudecată.

Comparativ cu anii precedenţi, în 2012 au fost cucerite cele mai multe medalii, 108, faţă de 98 în 2011, 95 în 2010 sau numai 55 în 2009.

"Am progresat la toate secţiile în ultimii ani, am înfiinţat şi trei secţii noi, înot, tenis şi handbal", a declarat directorul LPS Bihorul, Dan Matei după mandatul de 4 ani în fruntea unităţii sportive şcolare. "Am reuşit să le asigurăm condiţii tot mai bune de pregătire sportivilor, avem parteneriate de colaborare cu mai toate instituţiile sportive. De asemenea, sunt sportivi care au ajuns la loturile naţionale, iar parteneriatul de la fotbal cu Luceafărul a însemnat şi trei jucători de la noi care au debutat în Liga a II-a. Apoi, la volei, de exemplu, l-am transferat pe Vlad Tebieş la campioana Remat Zalău", a mai precizat Dan Matei.

Directorul a trecut la capitolul nerealizări pista de atletism şi Stadionul Tineretului, care nu au putut fi modificate, dar care în noul an reprezintă priorităţi.

"După cum se poate observa, am progresat de la an la an, având rezultate tot mai bune, atât pe plan sportiv, cât şi din punctul de vedere al modernizării infrastructurii şi a bazei sportive, întărind, totodată relaţiile noastre cu alţi parteneri", a punctat, la rândul său, directorul adjunct, Lucian Stance.

Ultima noutate de la CSS LPS Bihorul o constituie înfiinţarea secţiei de handbal, care de la 1 septembrie 2013 va avea trei grupe de începători. Pentru postul de instructor urmează să se organizeze un concurs.