Defectarea unui tren de marfă care a provocat ruperea unei linii de contact pe un sector feroviar din județul Hunedoara, între localitățile Merișor și Crivadia, blochează deplasarea trenului de călători IR 1922 Oradea – Mangalia, care va avea „întârzieri semnificative”, potrivit CFR SA.

„Ca urmare a întreruperii temporare a circulației feroviare între stațiile Merișor și Crivadia (din jurul orei 22:30 - 2 septembrie 2024 și ora 04:20 – 3 septembrie 2024), din cauza defectării unui tren de marfă ce a condus la rupererea liniei de contact, au fost afectate trenurile IR 1922 Oradea – București Nord – Mangalia și IR 1835 București Nord – Teiuș – Cluj Napoca, care înregistrează întârzieri semnificative”, a transmis marți CFR, printr-un comunicat.

Potrivit site-ului spotmedia.ro, care citează compania, întârzierea este de 450 minute în cazul trenului IR 1922 Oradea - Mangalia, adică de 7 ore și jumătate. 

CFR a anunțat că pasagerii vor primi apă și produse preambalate în stația Craiova. De asemenea, pentru preluarea călătorilor de la acest tren care aveau urcare pe parcurs a fost suplimentată compunerea trenului IR 1994 Craiova – Mangalia în stația Craiova cu două vagoane și în stația București Nord cu trei vagoane. 

Potrivit mersului trenurilor, trenul IR 1922 are plecare din gara Oradea la ora 14.54, iar ora sosirii la Mangalia este 10.18, așadar durata călătoriei este, în mod normal, de 19 ore și 24 de minute, iar asta și din cauza faptului că între Oradea și Cluj Napoca circulația trenurilor a fost suspendată în contextul reabilitării și electrificării liniilor.

Astfel, trenul trece prin Arad, în drum spre mare. Acest tren are stații la Oradea, Salonta, Chișineu Criș, Sântana, Arad, Radna, Săvârșin, Ilia, Deva, Simeria, Călan, Subcetate, Petroșani, Valea Sadului, Târgu Jiu, Cărbunești, Filiași, Craiova, Caracal, Drăgănești Olt, Roșiori Nord, Videle, București Nord, Lehliu, Ciulnița, Fetești, Cernavodă, Medgidia, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Costinești, Pescăruș, Neptun, Mangalia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!