CFR Călători a anunțat că, începând din 10 iunie, vor fi operaționale „Trenurile Soarelui”, a căror menire este aceea de a asigura conexiunea directă între orașe importante ale țării și litoralul românesc.

„Turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 11/12 septembrie 2022”, se arată în informarea oficială a CFR.

Din Oradea, trenul de vară va pleca în fiecare zi la ora 16.21 (Gara Centrală), va ajunge a doua zi dimineața în Constanța (7.44), va opri apoi prin stațiile Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Neptun și, în fine, Mangalia (ora 9.49).

La întoarcere, trenul va porni din Mangalia spre Oradea la ora 16.02. 

Potrivit reprezentanților CFR toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare  semiautomate, majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 12 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cușetă.

Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!