Judecătorii Secţiei a III-a, de Contencios Administrativ şi Fiscal din cadrul Tribunalului Bihor, au respins vineri cererea formulată de ex-PSD-ista Ana Maria Tiron pentru suspendarea executării ordinului prefectului Ioan Mihaiu prin care - ca urmare a excluderii sale din partid - se constata încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean.

Soluţia Tribunalului, a cărei pronunţare a fost amânată de miercuri, nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare. De altfel, Ana Maria Tiron a şi declarat BIHOREANULUI, lapidar: "Voi declara recurs".

Pe de altă parte, însă, procesul pe fond continuă, deoarece Tiron a cerut instanţei nu doar suspendarea aplicării, ci şi însăşi anularea ordinului prefectului.

După cum se ştie, Ana Maria Tiron a fost exclusă din PSD în luna septembrie, la propunerea fostului ei protector, Ioan Mang, şeful organizaţiei judeţene, prin votul deschis al membrilor Comitetului Executiv Judeţean, după ce tot Mang o revocase, la jumătatea lunii iunie, din funcţia de secretar executiv al filialei.

Ca urmare a excluderii din partid, Tiron a rămas şi fără mandatul de consilier judeţean, astfel încât coaliţia UDMR-PSD-ALDE a rămas cu doar 17 mandate, la fel ca şi opoziţia liberală, care ulterior a refuzat validarea înlocuitorului fostei PSD-iste, Alexandru Szatmari, invocând tocmai procesul declanşat de ea împotriva ordinului prefectului.

Szatmari a deschis la rându-i un proces împotriva reprezentanţilor PNL, pentru ca instanţa să-i oblige pe aceştia la validarea mandatului său.