Judecătorii Tribunalului Bihor au respins, joi, ca inadmisibilă, cererea de eliberare pe cauţiune a judokanului Daniel Brata, arestat sub acuzaţia de tentativă de omor calificat, după ce împreună cu un coleg de lot, ar fi bătut cu bestialitate un tânăr orădean, într-o altercaţie provocată la clubul Escape.

"Cererea de eliberare pe cauţiune s-a respins", a declarat pentru BIHOREANUL Laura Szabo, grefier delegat la Biroul de Relaţii cu Presa de la Tribunalul Bihor. Aceasta a precizat că decizia judecătorilor nu este încă motivată, dar Brata a făcut deja recurs împotriva soluţiei.

După cum se ştie, campionul naţional la judo Daniel Brata este acuzat de tentativă de omor calificat. El a fost reţinut, săptămâna trecută marţi, de Parchetul Tribunalului Bihor, iar miercuri Tribunalul a decis arestarea sa pentru 20 de zile, după ce procurorii au fost sesizaţi că, împreună cu un coleg de lot, ar fi bătut cu bestialitate un tânăr orădean, într-o altercaţie provocată la clubul Escape.

În urma loviturilor primite, victima, pe nume Adrian Popa, a fost internată cu multiple fracturi craniene, suferind două intervenţii neuro-chirurgicale, una la Oradea şi o alta la Timişoara, iar în pofida eforturilor medicilor a rămas cu o paralizie pe partea dreaptă a corpului şi dificultate de vorbire.

Brata a fost exclus, începând cu 10 august, din lotul olimpic de judo şi suspendat din activitatea sportivă până la terminarea cercetărilor penale. Colegul său, Valentin Radu, cercetat deocamdată în stare de libertate, fiind plecat la o competiţie în străinătate, a fost exclus din lotul naţional de seniori şi suspendat din activitatea sportivă începând cu 20 august. Acesta este aşteptat să sosească în ţară sâmbătă, şi va veni direct la Oradea, la audieri.