La Tribunalul Bihor s-a judecat, luni, cererea de prelungire a măsurii de arest la domiciliu a rectorului Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a fostei decane de la Ştiinţe Socio-Umane Floare Chipea şi a soţilor Camelia şi Marin Dindelegan, cu toţii acuzaţi de corupţie de procurorii DNA Oradea.

Pentru toţi cei patru, măsura arestului la domiciliu va expira în weekend, iar procurorii au cerut ca aceştia să rămână în continuare acasă.

Instanţa a admis solicitarea DNA şi a respins totodată cererea privind revocarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau înlocuirea acesteia cu măsura controlului judiciar, depusă de rectorul Bungău.

Hotărârea Tribunalului Bihor a fost pronunţată luni în camera de consiliu a instanţei şi poate fi contestată în 48 de ore de la comunicarea ei.

După cum se ştie, Bungău, Chipea şi soţii Dindelegan au fost reţinuţi de procurorii DNA pe 22 iunie şi trimişi în arest la domiciliu două zile mai târziu. Anchetatorii îi impută rectorului Universităţii din Oradea infracţiunile de trafic de influenţă şi luare de mită, acuzându-l că ar fi luat şpagă butoni de aur, o cravată, o icoană argintată şi un parfum Dior, ca să o ajute pe psihologul Camelia Dindelegan să devină profesor universitar. Cu acelaşi scop, şi fosta decană Chipea ar fi primit de la soţii Dindelegan o pereche de ghete, bijuterii de aur, dar şi contravaloarea unor lucrări de renovare în locuinţa sa.