Tribunalul Bihor a decis, vineri, că rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, ex-decana Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane Floare Chipea şi soţii Camelia şi Marin Dindelegan, acuzaţi de procurorii DNA de fapte de corupţie, pot fi judecaţi.

În cameră preliminară, instanţa a dispus începerea judecăţii cauzei. Hotărârea nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare. Cel mai probabil, cei patru vor şi contesta decizia.

Bungău, Chipea şi soţii Dindelegan au fost trimişi în judecată în august de procurorii DNA Oradea. În cazul rectorului Universităţii, procurorii au reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată, Floare Chipea va fi judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită, ambele în formă continuată, psihologa Camelia Dindelegan este acuzată de cumpărare de influenţă în formă continuată şi dare de mită în formă continuată, iar soţul ei, preotul ortodox Marin Dindelegan, e inculpat pentru complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată şi complicitate la dare de mită în formă continuată.

Mai precis, Bungău este acuzat de DNA că ar fi luat mită "bunuri materiale în valoare de aproximativ 1.902 lei", iar Chipea "foloase în valoare totală de 7.950 lei", ca să o ajute pe Camelia Dindelegan să promoveze un concurs pentru gradul didactic de profesor universitar.

Totodată, printr-o hotărâre luată joi de Tribunalul Bihor, Bungău, Chipea şi Camelia Dindelegan au rămas sub control judiciar.