Judecătorii Tribunalului Bucureşti au hotărât redeschiderea dosarului în care jurnalistul orădean Cristian Tabără a fost acuzat de Alina Bodnaru, mama unei fetiţe de 13 ani, că i-ar fi agresat sexual copila, după ce aceasta a făcut plângere împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale, dată de procurori.

Scandalul a izbucnit anul trecut, înainte cu câteva săptămâni ca Tabără să se recăsătorească cu jurnalista orădeană Loredana Lascu.

La sfârşitul lunii iulie, Alexandra Bodnaru a şocat o ţară întreagă după ce l-a acuzat pe Tabără că ar fi pipăit-o. "Când am ieşit de la toaletă, Cristi mă aştepta pe canapea. Mi-a băgat mâna în chiloţei... m-a mângâiat şi după ce eu m-am dat trei paşi în spate, el a plecat în dormitor", povestea copila.

Mama fetei, Alina Bodnaru, o fostă iubită de-a lui Tabără, a depus atunci o plângere la poliţie, care a deschis o anchetă, cerând şi o expertiză psihiatrică.

Alina Bodnaru a susţinut că expertiza psihologică a fiicei ei a relevat că Alexandra a fost sinceră. "Psihologii au decis că fiica mea nu minte. Raportul acestora va ajunge în curând pe masa anchetatorilor şi sunt încrezătoare că aceştia vor cere începerea urmăririi penale împotriva lui Cristi Tabără", spunea Alina Bodnaru.

Şi ea a fost supusă unei expertize psihologice, care a arătat că a fost sinceră. "Eu ştiam că raportul va fi în favoarea noastră, pentru că nu am făcut decât să spun adevărul şi să-mi susţin fiica", a încheiat mama copilei.

Totuşi, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale în cazul lui Tabără.

Jurnalistul a negat în permanenţă aceste acuzaţii.