Echipa Tricolorul Alparea a câştigat titlul de campioană a judeţului Bihor la fotbal, după ce miercuri, în ultima etapă a sezonului 2011-2012, a surclasat pe teren propriu, cu scorul de 14-0, formaţia de pe ultimul loc din Liga a IV-a a judeţului Bihor, Stăruinţa Săcuieni.

Meciul s-a anunţat de la început un deja vu, oaspeţii prezentându-se doar cu 9 jucători şi anunţau că dacă o să primească peste 4 goluri vor abandona lupta. Nu au respectat întru totul această promisiune şi, chiar dacă în minutul 23 s-au văzut conduşi cu 5-0, au continuat. Au marcat în acest interval Şerban Pop (min. 2), S. Ban (min. 8), Bulz (min. 10) şi Răzvan Ardelean (min. 21 şi 23, prima dată din penalti). De altfel, Răzvan Ardelean avea să fie omul meciului.

În minutul 28 avea să vină golul 6, marcat de acelaşi Ardelean, iar în minutul 30 al şaptelea, bifat tot de el. La pauză, scorul era 8-0 pentru Tricolorul, iar în a doua repriză, în minutul 49, Răzvan Ardelean şi-a început recitalul. A marchat gol după gol în minutele 49, 51, 55, 58 şi 60. După ce a marcat şi Lascu în minutul 62 şi a dus scorul de la 14-0, doi jucători ai gazdelor s-au dat accidentaţi. Cum Stăruinţa Săcuieni a rămas numai în 7 jucători, arbitrul a fluierat sfârşitul jocului, ceea ce a declanşat fiesta.

Cei de la Tricolorul, împreună cu tot staff-ul şi primarul alături au încins o horă a bucuriei, în aplauzele publicului spectator. Au fost premiaţi apoi de reprezentanţii AJF, cu medaliile de campioni şi trofeul pentru titlul adjudecat. Pentru antrenorul Mircea Madar a fost al doilea titlu câştigat după cel cu Crişul Aleşd, în 1997.

După premiere şi după ce s-a aflat că Răzvan Ardelean, cu 29 de goluri, nu este golgheterul competiţiei totuşi, fiindcă Zadori, de la Cetatea Biharea a marcat de 31 de ori, toată lumea a fost invitată să sărbătorească la masă cu bogracs şi mici.

În comuna Oşorhei s-a împlinit astfel un vis, echipa de fotbal urmând să joace barajul de promovare în Liga a III-a, cu reprezentanta judeţului Satu-Mare. Meciul va avea loc la Zalău, pe 20 iunie. Până atunci, pe 13 iunie elevii lui Madar mai au de disputat finala cupei, la Sântandrei, cu echipa locală Crişul, situată pe locul II în campionat, după ce miercuri a dispus pe teren propriu cu 5-4 de Luceafărul II.

În alte jocuri din ultima rundă a Ligii a IV-a Bihor, la Ţtei, gazdele de la CSO au remizat cu cei din Mădăras cu 3-3 la Şeţchea, Locadin a învins Poiana Budureasa cu 2-1 la Biharea, Cetatea - Crişul Aleşd 4-1, cu 4 goluri marcate de Zadori, iar la Popeşti, Viitorul din localitate a fost surclasat de cel din Borş, tot Viitorul, aşadar, cu 6-2.

S-a tras cortina aşadar peste sezonul 2011-2012 şi în Liga a IV-a, cu echipa din Alparea fericită şi care speră ca din toamnă să evolueze în Liga a III-a, pe un stadion cu tribune şi vestiare refăcute. Până atunci însă, finala cupei şi meciul de baraj sunt cele mai importante.