Asociaţia Copiii, Zâmbete şi Vise organizează în această perioadă o licitaţie pe Facebook pentru vânzarea unui tricou al echipei naţionale de fotbal cu autografele jucătorilor.

Scopul acestei licutaţii, care a început pe 12 decembrie şi se va încheia pe data de 23 decembrie, este obţinerea de fonduri pentru terapiile unei fetiţe în vârstă de 8 ani, Aicha Tulbure, din Timişoara, care în aceste zile se află la Oradea, unde îşi continuă terapia, la Fundaţia Mihai Neşu.

Micuţa s-a născut prematur, fiind diagnosticată cu tetrapareză spastică, iar mai apoi cu retard de limbaj. Ea şi-a petrecut copilăria mai mult prin spitale şi centre de recuperare, decât acasă. Totuşi, Aicha are şanse foarte mari să ducă o viaţă normală, însă pentru aceasta este nevoie de un tratament costisitor.

"Terapiile ne sunt de folos în lupta pentru normalitate", a declarat Cristian Tulbure, tatăl fetiţei, cel care a făcut eforturi uriaşe pentru ca Aicha să beneficieze de aceste terapii.

Astfel, în urmă cu câteva luni s-a întâmplat un adevărat miracol, spun părinţii micuţei: Aicha a reuşit să facă singură primii patru paşi, cu ajutorul unui costum special şi cu foarte puţin sprijin. De asemenea, a început să articuleze și primele fraze.

"Chiar dacă sunt paşi puţini, pentru noi sunt rezultate imense, dar costisitoare. Fondurile au provenit din direcţionarea celor 2%, sponsorizări ale impozitului pe profit şi din două evenimente de strângere de fonduri. Pentru asta sunt super recunoscător, fiindcă nimic nu bucură inima unui părinte ca şi sănătatea sau progresul propriului copil", a mai precizat Cristian Tulbure.

Doar în acest an, micuţa a beneficiat de zeci de ore de terapii acasă, plus mai multe sesiuni la un centru din Alba Iulia şi două la Barcelona. În această perioadă însă, începând din 5 decembrie şi până pe 23 decembrie, copila este la Oradea, pentru tratament.

"Poate printre voi sau prietenii voştri sunt microbişti care să-şi dorească acest tricou şi sunt dispuşi să liciteze. Vă rog să daţi share evenimentului să afle cât mai multă lume. Susţineţi paşii Aichei făcând cuiva un cadou frumos si valoros!", a scris şi Sonia Ambro, o mamă care are un băieţel cu aceleaşi probleme de sănătate şi care s-a alăturat campaniei.

Licitaţia tricoului cu autografele jucătorilor echipei naţionale a început de la 100 de lei şi a ajuns după prima zi la 600 de lei.

Cei care doresc să liciteze pot accesa link-ul https://www.facebook.com/events/1865814523665851/.