La iniţiativa Primăriei Pomezeu compania Zapdeco SRL a demarat anul acesta un proiect dedicat comunei, care implică colectarea deşeurilor reciclabile din sacii galbeni, în fiecare vineri, la ora 08.00.

Se ridică deşeurile colectate selectiv - pet, plastic, carton, folie, doze şi sticle. În plus, echipa Primăriei, primarul Ioan Şora şi Zapdeco Oradea şi-au luat angajamentul de a curăţa, trimestrial, spaţiile verzi din localităţile: Pomezeu, Câmpani de Pomezeu, Coşdeni, Hidiş, Lacu Sărat, Sitani, Spinuş de Pomezeu şi Vălani de Pomezeu.

Proiectul a debutat la sfârşitul lunii mai, când o echipă de 15 membri Zapdeco, angajaţii Primăriei Pomezeu, spijinţi de elevii Scolii Gimnaziale nr. 1 Pomezeu şi Clasa Pregătitoare E a Şcolii Onisifor Ghibu Oradea, au curăţat întreaga rază a comunei, colectând trei maşini de deşeuri reciclabile din zonă.

"Ne preocupă curăţenia comunei şi avem un program bine definit în această privinţă. Este esenţial pentru noi să eliminăm costurile Primăriei pentru transportul deşeurilor menajere şi a celor reciclabile. Prin colectare selectivă, cantitatea celor menajere se reduce considerabil. Totodată, costurile pentru depozitarea şi transportul către Oradea a deşeurilor reciclabile, care se valorifică mai greu, este eliminat", a declarat primarul comunei Pomezeu, Ioan Şora.

"Pentru a avea comune frumoase, fiecare primărie trebuie să se implice mai mult în colectarea selectivă, iar asociaţiile să stimuleze firmele care execută colectarea selectivă. Primăriile să se implice, iar populaţia să perceapă că este benefică pentru comunitate. Cei care colectează selectiv trebuie să vadă că din acei puţini bani primiţi se investeşte în întreţinerea şi modernizarea spaţiilor verzi, iluminare sau orice altă modalitate ce este necesară pentru înfrumuseţarea comunei. Noi am amplasat două bancuţe în zona publică, în baza primei iniţiative demarate în acest sens", a mai adăugat edilul.

Prin intermediul acestui proiect se doreşte încurajarea colectării selective de către tânăra generaţie.

"Copiii prezenţi au învăţat o lecţie importantă: mediul înconjurător trebuie întreţinut. Este obligatoriu să educăm tânăra generaţie şi să îi pregătim pe copii pentru un viitor mai curat. A fost un început nu doar pentru Primăria Pomezeu, cât şi pentru compania noastră", a declarat Cristian Zgîrd, Director Executiv Zapdeco.

(Advertorial)