Abia ce s-au stins ecourile scandalului realegerii lui în funcție, cu acuzații de fraudare a scrutinului, că primarul din Săcueni, Béres Csaba, are iar bătăi de cap.

Profesorii navetiști ai Liceului Teoretic Petőfi Sándor îl acuză că, de luni bune, refuză să le plătească combustibilul, lăsându-i pe cei aproape 30 de dascăli care nu locuiesc în Săcueni să-și acopere singuri această cheltuială, chit că legea prevede că autoritatea locală trebuie să asigure banii.

Cum anul acesta Primăria Săcueni nu le-a decontat niciodată bonurile de benzină sau motorină, unii profesori au de primit și câte 4.000 lei, iar datoria continuă să crească, dat fiind că școala a reînceput.

Zilele trecute, dascălii au mers peste Béres, în Primărie, cerându-i socoteală, dar fără prea mare succes: edilul s-a plâns că n-are bani pentru ei și că îi va plăti atunci când va avea de unde.

Dascălii bănuiesc că primarul are de decontat cheltuieli pentru romii din oraș, cărora le-a promis ajutoare sociale și de încălzire, dacă îl votează, iar pentru că a câștigat un nou mandat, trebuie să se țină de cuvânt. În schimb, profesorii navetiști nu i-au adus niciun beneficiu...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!