Excelenţa Sa, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova, va vizita la finalul acestei săptămâni Episcopia Greco-Catolică de Oradea.

Vizita la Episcopia de Oradea se va desfăşura în perioada 8-10 septembrie. Sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 19, în Catedrala Sfântul Nicolae se va celebra Sfânta Liturghie, urmată de rugăciuni înaintea noului an şcolar.

"De asemenea duminică, 10 septembrie 2017, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, alături de Excelenţa Sa Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, Mimţiul Apostolic, va sfinţi noua Biserică Greco-Catolică cu hramul "Schimbarea la Faţă a Domnului" din Valcău de Sus, Protopopiatul Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj", se arată într-un comunicat transmis de Episcopia Greco-Catolică.

Miguel Maury Buendía s-a născut la Madrid la 19 noiembrie 1955. A primit hirotonirea prezbiterală la 26 iunie 1980 în parohia madrilenă "San Francisco de Borja", fiind încardinat în Arhidieceza de Madrid. În timpul serviciului militar, a exercitat funcţia de capelan al Spitalului Militar din Barcelona şi apoi al Şcolii Superioare a Armatei, din Madrid.

Monseniorul Maury a obţinut licenţa în teologie dogmatică la Universitatea Pontificală din Salamanca susţinând teza "Experienţa harului în sfânta Tereza" (1985) şi doctoratul în drept canonic la Universitatea Pontificală "Santo Tomaso in Urbe" (Angelicum) din Roma cu teza "Conceptul radical de drept din filozofia lui Xavier Zubiri" (1987).

La 19 mai 2008, Papa Benedict al XVI-lea l-a numit arhiepiscop titular de Italica şi nunţiu apostolic în Kazahstan, iar la 19 iulie acelaşi an în Kirghistan şi Tadjikistan. La 12 iunie 2008 a primit consacrarea episcopală în bazilica "Santa Maria Maggiore" din Roma.

Între alte distincţii deţine Medalia Ordinului Isabelei Catolice (Regatul Spaniei), Medalia cu placă a Ordinului ecvestru al Sfântului Mormânt din Ierusalim (Sfântul Scaun) şi Medalia Ordinului Milostivirii (Republica din Kazahstan).

La 5 decembrie 2015, papa Francisc l-a numit pe Mons. Maury nunţiu apostolic în România.