Asociaţia Piticot din Oradea strânge fonduri pentru a înfiinţa un centru unde copiii cu dizabilităţi grave să poată fi lăsaţi până la o lună pe an, beneficiind de îngrijiri speciale, timp în care părinţii ar putea să se bucure de un răgaz.

Membrii Asociaţiei Piticot spun că părinţii copiiilor cu dizabilităţi grave nu pot duce o viaţă cu preocupări obişnuite, ci trebuie să-şi pună tot timpul la dispoziţia celor mici, de multe ori acest lucru ducând chiar şi la destrămarea familiei.

Asociaţia Piticot a demarat un proiect care are ca scop construirea primului centru de tip Respiro din nord-vestul României. Centrul urmează să fie ridicat în localitatea Mădăras, pe locul fostului cămin cultural, iar costurile totale au fost estimate la 300.000 euro. Ambasador al cauzei a devenit fosta realizatoare TV Mihaela Tatu.

Pentru ca lucrările să poată fi realizate, Asociaţia Piticot are nevoie de ajutorul bihorenilor, pe care-i îndeamnă să doneze pe site-ul asociaţiei, piticot.org, precum şi în conturile bancare RO82BTRL00501205I98626XX, în lei, respectiv RO57BTRL00504205I98626XX, în euro.

De asemenea, în perioada 15 aprilie - 15 iulie, bihorenii sunt îndemnaţi să doneze câte 2 euro trimiţând un SMS la numărul 8839, valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Telekom.