Baza Sportivă Voinţa va găzdui în perioada 3-9 septembrie turneul naţional de tenis dotat cu Trofeul Consiliului Judeţean Bihor. Competiţia, organizată de clubul sportiv Voinţa şi CS Speranţa, în colaborare cu Primăria Oradea şi avându-l ca partener oficial pe Consiliul Judeţean Bihor, este înscrisă în Circuitul Naţional al României.

Turneul este rezervat numai jucătorilor de 16 ani, băieţi şi fete, şi este de categorie A, ceea ce va face să se adune cei mai buni tenismeni ai ţării de la această categorie de vârstă.

Întrecerile se vor desfăşura atât în proba de simplu, cât şi la cea de dublu.

Sunt aşteptaţi în jur la 40-50 de sportivi din oraşe precum: Galaţi, Brăila, Bucureşti, Iaşi, Craiova, Oradea, Cluj, Timşoara sau Arad.

Având în vedere că în această perioadă se va desfăşura şi la Curtea de Argeş turneul dotat cu Trofeul "Victor Hănescu", este posibil ca la Oradea să nu sosească întreaga "cremă" a tenisului naţional românesc de la categoria de vârstă de 16 ani, dar marea majoritate dintre aceştia vor fi prezenţi, după cum a declarat directorul CS Voinţa, Mircea Drăgoi.

Arbitrul principal al Trofeului Consiliului Judeţean Bihor va fi bucureşteanul Dumitru Bucur, iar arbitru de tronson, Gheorghe Anderko, din Oradea.

Bugetul turneului se cifrează la aproximativ 8000 de lei, în timp ce fondul de premiere se ridică la 5000 de lei, fond asigurat de partenerul oficial al competiţiei, Consiliul Judeţean Bihor.

"Aşteptăm jucători valoroşi din întreaga ţară de la aceasă categorie de vârstă. De asemenea, aşteptăm ca şi orădenii şi bihorenii, în general, să confirme", a declarat Mircea Drăgoi.

Sâmbătă, în prima zi de competiţie, când vor avea loc jocuri din faza preliminariilor, întrecerile vor debuta de la ora 9. De altfel, ora 9 este, în general, ora de start a partidelor din cele 7 zile de competiţie.