La 40 de ani de la prima ediţie, concursul internaţional de culturism organizat de Asociaţia Judeţeană de Culturism Bihor, în colaborare cu Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret Bihor, şi dotat cu Trofeul Hercule s-a disputat a doua oară consecutiv la Hotel Padiş din Băile Felix.

Competiţia a reunit la start 67 de concurenţi, din România, Ungaria, Slovacia şi Serbia.

Sportivii s-au întrecut la categoriile seniori (75, 85, 95 şi +95 kg), open (masters, juniori şi clasic) şi feminin (body fit, bikini şi înălţime).

În urma desfăşurării competiţiei, trofeul suprem, în greutate de 15 kg, cel de la categoria open, a fost adjudecat de sportivul slovac Michael Pucek, care s-a impus şi la categoria 85 kg. Oradea a fost reprezentată de culturişti de la cluburile Rapid, Body Fitness şi Heredeu Gold Gym. Dintre aceştia, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Nilgész Andrei, învingător la categoria 75 kg, şi Bogdan Mateşan, clasat al II-lea la categoria 95 kg.

"A fost o competiţie reuşită din toate punctele de vedere, iar dacă în ultimii doi ani marele trofeu s-a dus în Ungaria, de această dată el a luat calea Slovaciei, cucerit fiind pe merit de un sportiv de-al lor", a declarat Iosif Papik, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Culturism Bihor.