Preşedintele american Donald Trump a lansat un mesaj foarte dur pentru Iran, pe Twitter. Trump a scris, cu majuscule, că preşedintele Iranului nu mai trebuie să ameninţe SUA, "sau veţi suferi consecinţe pe care puţini le-au suferit vreodată", potrivit stirileprotv.ro.

Mesajul, postat duminică seară, este o reacţie la un avertisment lansat de preşedintele iranian Hassan Rouhani, care a afirmat că "americanii trebuie să înţeleagă că războiul cu Iranul este mama tuturor războaielor şi că pacea cu Iranul este mama tuturor păcii".

"Niciodată, dar niciodată, să nu mai ameninţaţi Statele Unite sau veţi suferi consecinţe pe care puţini le-au suferit vreodată. Nu mai suntem o ţară care va suporta cuvintele voastre demente de violenţă şi moarte. Fii atent", a fost reacţia lui Donald Trump.

Schimb de replici

Hassan Rouhani a avertizat duminică SUA, dând asigurări că un conflict cu Teheranul ar însemna "mama tuturor războaielor", relatează AFP.

"Voi declaraţi război şi apoi vorbiţi despre voinţa de a susţine poporul iranian", a declarat Rouhani, adresându-se lui Donald Trump în cursul unei reuniuni a diplomaţilor iranieni la Teheran.

"Nu puteţi să provocaţi oamenii împotriva securităţii şi intereselor lor", a mai declarat el, în timpul acestui discurs televizat.

Rouhani a avertizat din nou că Iranul ar putea închide strâmtoarea strategică Ormuz, care controlează Golful şi pe unde ar trece pe cale maritimă aproximativ 30% din petrolul mondial.

"Noi suntem garantul securităţii acestei strâmtori dintotdeauna, deoarece mereu am spus să nu vă jucaţi cu coada leului, altfel veţi regreta", a avertizat el.