Potrivit site-ului oficial al trupei, www.karpatiazenekar.hu, concertul din Salonta va avea loc vineri, în Centrul Comunitar Zilahy Lajos, începând cu ora 21. De altfel, şi în Oradea au fost amplasate 100 de afişe care anunţă concertul trupei maghiare Karpatia.

Melodiile trupei sunt controversate şi au fost contestate de către români deoarece conţin mesaje revizioniste, ei fiind acuzaţi că versurile melodiilor au mesaje şovine.

Trupa Karpatia a ţinut un concert în anul 2007, la Cluj-Napoca, în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, scandalizând atunci opinia publică prin mesajul antiromânesc şi prin scandările legate de revizuirea Tratatului de la Trianon şi refacerea Ungariei Mari.

În plus, Asociaţia Noua Dreaptă a depus o plângere penală împotriva membrilor formaţiei, pe motivul încălcării Constituţiei României cu privire la integritatea naţională. În Oradea, formaţia Karpatia a concertat pe 1 mai 2008, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Concertul a strâns aproximativ 500 de orădeni şi s-a derulat fără incidente.