Trupa Speak Floyd, înfiinţată ca un tribut legendarilor rockeri de la Pink Floyd, a cântat marţi seara, pentru prima oară în Oradea, pe scena Casei de Cultură a Municipiului, în cadrul Toamnei Orădene.

Proaspăt renovată, sală de spectacole a CCM s-a umplut până la refuz, cele 140 de scaune fiind rapid ocupate, câţiva fani fiind nevoiţi să rămână în picioare sau chiar pe dinafară.

"Am trăit s-o văd şi pe asta: oameni stând pe scările Casei de Cultură a Municipiului (Arlus) din Oradea, nemaiputând să intre la concertul unei trupe înfiinţate în urmă cu câteva luni!!! "Nu mai avem bilete! Vă rugăm să ieşiţi!" spunea întruna neprietenoasa doamnă de la intrare", a notat jurnalistul Lucian Cremeneanu pe blogul cremeneanu.com după eveniment.

Înfiinţată de Sandi Deac de la trupa clujeană Desperado şi avându-l pe David Bryan drept solist, trupa Speak Floyd care mai cuprinde alţi cinci membri din ţară, a dat o reprezentaţie pe cinste, cântând hituri ale trupei Pink Floyd precum "Shine on you crazy diamond", "Wish you were here", "Money", "Confortably Numb" şi "Another brick in the wall".

La fiecare melodie, spectatorii s-au ridicat în picioare să aplaude trupa care le-a adus hiturile Pink Floyd acasă.