Trupul neînsuflețit al artistului Nicu Covaci, fondatorul și liderul legendarei trupe Phoenix, a fost depus marți la Filarmonica Timișoara, într-un sicriu alb, pe care sunt inscripționate versuri.

Potrivit site-ului de știri locale opiniatimisoarei.ro, sicriul marelui artist a fost depus în cursul dimineții, în foaierul de la etajul 1 al Filarmonicii Banatul din Timișoara, pentru ca toți cei care doresc să-și poată lua rămas bun.

Versurile scrise pe sicriul acestuia sunt binecunoscute fanilor, din melodia Invocație, de pe albumul Cantafabule: „Fie să renască numai cel ce har / are de-a renaște, curățit prin jar, / din cenușa-i proprie și din propriu-i scrum, / astăzi ca și mâine, pururi și acum”.

De asemenea, lângă sicriu au fost așezate și două dintre chitarele lui Nicu Covaci, dar şi mai multe fotografii din concerte.

Cei care vor să îi aducă un omagiu sunt așteptați în foaierul de la etajul 1 al Filarmonicii Timișoara marți, între orele 11:00 și 20:00, și miercuri, între 09:00 și 17:00.

Fanii nu au voie să aducă lumânări sau coroane, însă pot depune cel mult o floare. De asemenea, nu sunt permise mai mult de 100 de persoane deodată la căpătâiul artistului, pentru a nu se crea îmbulzeală.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, Nicu Covaci a murit vineri la vârsta de 77 de ani, după ce o lungă perioadă a fost internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara, conform presei centrale.

El a suferit de „cea mai agresivă formă de cancer cerebral”, după cum a declarat presei medicul care l-a tratat.

„A suferit de o boală cruntă, un cancer cerebral, cea mai agresivă formă de cancer cerebral, care a fost descoperită aici. El a fost, s-a căutat și în Spania și în România și a fost operat în spitalul nostru de profesorul Horia Pleș. A urmat o perioadă destul de bună, el a fost ameliorat față de preoperator, a putut comunica cu cei din jur, dar diagnosticul a fost implacabil, forma anatomo-patologică a acestui cancer a arătat evoluția ireversibil negativă și într-o perioadă scurtă de timp, în ciuda tuturor tratamentelor, radioterapie și așa mai departe, ceea ce din păcate s-a confirmat”, a spus medicul Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean din Timișoara, care l-a tratat pe Nicu Covaci, conform Digi24.ro.

Medicul specialist ATI a spus că liderul și fondatorul Phoenix și-a păstrat forța interioară și că a fost vizitat de prieteni, iar unii i-au și cântat. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!