Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că trupurile neînsufleţite ale celor nouă cetăţeni români decedaţi în urma teribilului accident rutier produs la începutul săptămânii în Ungaria au fost repatriate sâmbătă. Cheltuielile aferente au fost suportate de MAE din fondul special de urgenţă.

"Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma finalizării tuturor procedurilor specifice, trupurile neînsufleţite ale celor nouă cetăţeni români decedaţi în urma accidentului rutier produs în Ungaria, la data de 22 mai 2018 au fost repatriate în cursul zilei de ieri, 26 mai 2018", potrivit unui comunicat de presă.

Nouă români şi-au pierdut, marţi, viaţa după ce un microbuz înmatriculat în judeţul Mureş s-a ciocnit cu un camion, în Ungaria, la circa 60 de kilometri de Budapesta.

Şoferul microbuzului care se întorcea în România, Petru Kalau, a făcut live pe Facebook în timp ce a intrat într-o depăşire. 

Potrivit site-ului stirileprotv.ro, microbuzul în care se aflau românii era fabricat în 1996 şi nu avea licenţă de transport persoane. Cursa - susţin surse din anchetă - era una ilegală.

Mai mult decât atât, certificatul de înmatriculare al autovehiculului fusese reţinut de poliţiştii din Mureş acum două luni, din cauza unor defecţiuni la sistemul de lumini.

Citeşte şi:

Nouă români morți într-un accident în Ungaria: Un microbuz s-a ciocnit cu un camion (FOTO)

Accidentul devastator din Ungaria, momentul impactului: Şoferul microbuzului cu români ar fi făcut live pe Facebook! (VIDEO)