Tragedie în Italia: Echipele locale de salvare au găsit, duminică, trupurile a doi dintre cei trei tineri care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, la puțin timp după ora 13.30, au fost luați de ape la Orsaria di Premariacco (Udine), informează publicația La Repubblica, citată de Hotnews.ro.

Potrivit aceleiași surse, cadavrele Biancăi și Patriziei au fost găsite la 700 de metri și la un kilometru în aval de locul dispariției. Continuă căutările pentru găsirea celei de-a treia persoane dispărute în ape, Cristian.

Hotnews.ro dezvăluie cine erau cei trei tineri care au fost luați de curenți după o inundație bruscă a râului Natisone. Fetele - despre care acum se știe că și-au pierdut viața - erau Patrizia Cormos, în vârstă de 20 de ani, și Bianca Doros, în vârstă de 23 de ani.

Patrizia Cormos era studentă în anul doi la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine, locuind împreună cu familia sa în Basaldella di Campoformido, în timp ce Bianca Doros sosise de câteva zile din România pentru a petrece timp cu părinţii ei, care locuiesc la Udine.

Alături de tinere se afla iubitul Biancăi, Cristian Casian Molnar, 25 de ani, originar din România, care ajunsese și el în Italia cu câteva zile mai devreme, după un sejur în Austria, la fratele său, arată portalul citat. 

Cei trei tineri au ajuns pe jos pe o insulă de pietriş din mijlocul râului Natisone. Apa a crescut brusc și aceștia au rămas blocați. 

O filmare cu momentul în care aceștia erau încojurați de ape a fost publicată online. În imagini se vede că cei trei prieteni s-au îmbrățișat înainte să fie luați de curenți. 

Hotnews.ro detaliază că pompierii au încercat să îi salveze aruncându-le o frânghie de sus, pe care tinerii nu au reuşit să o prindă. Pompierii au încercat, de asemenea, să folosească o scară întinsă deasupra râului pentru a-i salva, dar fără succes.

Apoi, cei trei au dispărut în apă.

Sâmbătă, echipele de salvare au găsit telefonul mobil folosit pentru a trimite un SOS la numărul de urgenţă 112. Aparatul - al cărui semnal fusese interceptat în ultimele ore - aparţine Patriziei Cormos, studenta de 20 de ani.

Elicoptere şi drone ale Protecţiei Civile din Friuli Venezia Giulia au fost implicate în căutări în speranţa de a-i găsi pe tineri.

Pe malul râului a fost găsită o maşină BMW cu numere de înmatriculare româneşti.

Sursa citată subliniază că râul Natisone este adesea supus unor inundaţii bruşte. De aceea, pe maluri sunt panouri cu avertizări privind scăldatul interzis. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!