Informaţie interesantă, făcută publică, marţi, de Digi24. În total, datele a peste 110.000 de români au fost colectate şi folosite ilegal de Cambridge Analytica!

Potrivit sursei citate, informaţiile apar într-un răspuns transmis de Facebook pentru Digi24.

În total, "78 de români şi-au instalat aplicaţia "This is your digital life", cea care colecta datele personale şi le oferea apoi Cambridge Analytica. Mai mult, alţi 112.343 de români, care erau în cercul de prieteni al celor 78, ar fi afectaţi de această problemă. Datele personale are acestora ar fi ajuns la firma de consultanţă britanică", arată Digi24.

De preciazat că Facebook a început să trimită notificări prin care anunţă că datele le-au fost folosite ilegal, în scopuri electorale, încă de luni. "Înţelegem necesitatea de a păstra datele tale în siguranţă. Am interzis site-ul "this is Your Digital Life" pe care unul dintre prietenii tăi l-a folosit pentru a se loga pe Facebook. Am făcut asta pentru că acest site ar fi folosit ilegal datele tale", se arată în mesajul care va fi transmis în total la 87 de milioane de oameni din lumea întreagă.

Reţeaua de socializare promisese deja că toţi utilizatorii ale căror date au fost compromise de Cambridge Analytica vor fi informaţi, iar cei vizaţi vor afla şi cum să-şi securizeze conturile mai bine în viitor. Facebook promite că asemenea abuzuri vor înceta de acum înainte şi că viaţa privată a utilizatorilor va fi mai bine protejată.

De altfel, Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare, va fi audiat, marţi şi miercuri, în faţa congresului american. Acesta şi-a pregătit şi depoziţia în care spune că îşi asumă toată responsabilitatea şi îşi cere scuze că nu a reuşit să protejeze mai bine datele utilizatorilor.