Pe 9 iunie, orădenii, la fel ca ceilalți români, vor fi chemați să își exprime opțiunile la alegerile locale și, în paralel, la alegerile europarlamentare.

În acest context, Primăria Oradea a transmis noutățile în ceea ce privește relocarea unor secții de vot, mutarea unor străzi de la o secție la alta, precum și arondarea străzilor nou înființate în municipiu.

„Duminică, 9 iunie, cetățenii români își vor alege reprezentanții la nivel local și județean pentru următorii patru ani, iar la alegerile europarlamentare din 2024 - care vor avea loc tot pe 9 iunie – se votează reprezentanții României în Parlamentul European. Referitor la aceste alegeri, Primăria Municipiului Oradea informează cetățenii cu drept de vot că au survenit modificări privind sediile secțiilor de votare din Municipiul Oradea, precum și rearondări de străzi”, se arată într-o informare a municipalității. 

Astfel, de pildă, Secția nr. 36 nu va mai fi la Creșa nr. 13 de pe strada Bumbacului, ci se va deschide la Grădinița cu program prelungit nr. 28 de pe aleea Onisifor Ghibu nr. 16. Totodată, Secția nr. 144 de la Imprimeria de Vest de pe Calea Aradului se mută la Liceul Teologic Baptist Emanuel, în sala de sport (str. Petre Ispirescu nr. 7). 

Și în ceea ce privește arondarea unor străzi din Oradea au intervenit modificări. Astfel, de exemplu, locuitorii de pe străzile Crivățului, Cornului și Mălinului nu vor mai vota la secția nr. 81, ci la secția nr. 82 de la Școala Gimnazială Juhasz Gyula (str. Matei Corvin nr. 106 A).

De asemenea, locuitorii străzilor nou înființate în municipiu sunt informați care este secția de care aparțin. Străzile Izvorul Crișului și Răsăritului aparțin, astfel, de secția nr. 12, în timp ce străzile Ioan Țepelea, Nicolae Tonitza și Miron Rațiu sunt arondate secției nr. 28.

Fiecare cetățean poate afla la ce secție va vota la alegerile locale și europarlamentare pe portalul www.registrulelectoral.ro.

Lista completă a schimbărilor în ceea ce privește secțiile de votare din Oradea, așa cum a fost furnizată de Primăria orașului:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!