După doi ani de pandemie, Tudor Chirilă a pornit împreună cu mama sa, Iarina Demian, cel mai mare turneu de teatru cu spectacolul "Visul American". Spectacolul, care a debutat ca cea mai recentă premieră a Teatrului de Comedie din Bucureşti, a ajuns, de la începutul lunii aprilie, în peste 12 oraşe din toată ţara, iar pe data de 18 mai ajunge în Oradea, la Teatrul Regina Maria!

Spectacolul a avut premiera la Bucureşti, iar după prima reprezentaţie a fost cerut de public în repetate rânduri. Decizia lui Tudor de a pleca în turneu naţional cu "Visul American" a fost una curajoasă şi chiar el a recunoscut acest fapt:

"Să organizezi un turneu național de teatru la nici o lună de la ridicarea restricţiilor este un act de mare curaj şi de mare risc.", a declarat Tudor.

Cu toate acestea, "Visul American" a lăsat în urma reprezentaţiilor sale numai cuvinte de laudă şi aprecieri, însă a adus şi întrebări la nivel social, iar acesta este scopul real al teatrului din perspectiva lui Tudor Chirilă:

"Nu pleci de la spectacolul nostru indiferent. Spectacolul pune probleme şi întrebări oamenilor şi cred că acesta este rostul teatrului. Dincolo de personajele amuzante, dincolo de personajele foarte puternice, dincolo de tot caruselul de emoţie prin care te poartă spectacolul, cel mai important este că spectacolul ridică nişte întrebări pe care individul şi le pune în raport cu sine.", a declarat Tudor.

Iarina Demian, împreună cu fiul ei Tudor, au pus în scenă un spectacol multimedia, în care un ecran multimedia de 25 de metri pătraţi încadrează perfect atât scena, cât şi cele 9 personaje interpretate de artist.

"Cred că cel mai important lucru la un spectacol este să ai un singur scop: să-ţi iasă bine spectacolul. Ca să-ţi iasă bine spectacolul, trebuie să fii sincer cu tine şi cu actorii cu care lucrezi. Trebuie să scoți de la ei tot ce au mai bun şi mai frumos în fiinţa lor. Pentru asta, trebuie să-i cunoşti foarte bine pe fiecare în parte. Nu las niciun actor să fie prost în rolul în care l-am distribuit, chiar dacă îl întorc de zeci de ori înapoi. Adevărata suferinţă a unui actor este să simtă că nu atinge Arta Teatrului. Calitatea de regizor seamănă cu cea a unui medic chirurg, care taie în carne vie. Chiar dacă doare, tot trebuie să taie…Mă întorc la Tudor. Îl tratez ca pe oricare alt actor, dar avantajul meu este că îl cunosc foarte bine şi ştiu cum pot obține de la el ceea ce îmi doresc. Trebuie să mă strecor ca prin urechile acului ca să nu tulbur apele, dar să obţin ce vreau. Fiecare om este o lume, dar nu fiecare actor este un artist total, aşa cum este Tudor. Nu fac nicio concesie când lucrez cu Tudor şi nici el nu se lasă prea uşor convins că trebuie să facă acei paşi care i se cer. Sigur că un actor trebuie să gândească, dar la momentul potrivit. De multe ori, Tudor gândeşte prea mult, gândeşte pentru şi în numele tuturor. Atunci, eu trebuie să aştept să-mi vină rândul. Am puterea să aștept, după cum am puterea să admit că nu știu la un moment dat dacă este bine ce am propus. Până în final, Tudor nu ratează nimic din ce i-am cerut fiindcă are încredere şi fiindcă este foarte inteligent. Când călătoria noastră ajunge la final și apele s-au liniştit, urmează cea mai frumoasă parte: alegerea muzicii întregului spectacol, când Tudor propune și eu aleg. Nu este foarte ușor să alegi, fiindcă toate propunerile lui sunt extraordinare!", a declarat Iarina Demian.

Printre numeroasele personaje jucate de Tudor în "Visul American" se numără Shanti, un student preocupat de dezvoltare spirituală, un homeless, un agent de actori din L.A., un agent de vânzări, George, un patron de fast-food, Richie - băiat de cartier și un pastor.

Până acum, "Visul American" a ajuns în Caracal, Craiova, Ploieşti, Bistriţa, Alba Iulia, Satu Mare, Baia Mare, Iaşi, Suceava, Piteşti, Galaţi, Constanţa şi Piatra Neamţ.

Locaţiile unde îl puteţi vedea pe Tudor în continuarea turneului:

ARAD – Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici", 17.05

ORADEA – Teatrul ,,Regina Maria", 18.05

CLUJ – Teatrul Naţional Cluj-Napoca, 19.05

BRAŞOV – Teatrul „Sică Alexandrescu", 24.05

TÂRGU MUREŞ – Teatrul Naţional Târgu Mureş, 25.05

În timpul spectacolului se folosesc lumini stroboscopice, care pot afecta persoanele cu epilepsie sau sensibilitate la acest tip de lumină.

Biletele se pot achiziţiona exclusiv online de pe platforma www.iabilet.ro.

Accesul la spectacol este permis persoanelor cu vârsta de peste 16 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!