Mesaj dur al premierului Mihai Tudose, care  a declarat, miercuri seara, la Antena 3, că aşteaptă demisia ministrului de Interne. Şeful Executivului a spus că nu mai poate lucra cu un ministru de Interne care l-a minţit.

Premierul îi reproşează ministrului de Interne întreg modul în care a gestionat scandalul poliţistului pedofil, dar mai ales faptul că l-a minţit, zicându-i că oficialul care ar fi urmat să preia şefia Poliţiei a acceptat nominalizarea.

Tudose a mai spus că el crede că Carmen Dan îşi va da demisia, "dacă va fi lăsată", cu trimitere spre şedul PSD, Liviu Dragnea, care a propulsat-o în funcţia de ministru.

Iată câteva din declaraţiile premierului Tudose:

Sub imperiul momentului te revolţi. Mai ales când afli că făptuitorul e poliţist. Dacă ai trecut de acel moment devii raţional, ceri informaţii. Raportul oficial a fost gata azi dimineaţă. M-am uitat azi pe raport. Lucrurile sunt complicate. I-am cerut domnului Despescu ca în maxim o săptămână să vină cu rezultate: adică vinovaţii şi  şefii ierarhici. De la colegii care nu l-au recunoscut până la şefi. Ăştia trebuiau primii daţi afară. Nu am spus că nu accept demisia domniei sale. Staţi să vedem. 

Al doilea set de măsuri pe care îl aştept e cel referitor la măsurile de sistem. Cum refacem încrederea în poliţişti. Nu toată Poliţia Română trebuie blamată. Nu pot să-l acuz acum pe şeful Poliţiei că la nu ştiu ce secţie nu ştiu ce poliţist are dosar. Nu avea de unde să ştie. Demiterea şefului de la Omoruri iar mi se pare puţin exagerată. De ce cel de la Omoruri şi nu de la Rutieră. Sunt întrebări la care am solicitat răspuns. 

Al doilea element important la decizia de azi a fost că şeful Poliţiei trebuia înlocuit. Am aflat că propunerea aceea, domnul chestor, nu doreşte funcţia. Nu puteam să demit pe cineva fără a avea pe cine să pun când am de făcut o anchetă. Am să divulg un lucru. Am întrebat-o dacă e adevărat, dacă refuză. Mi-a spus că nu. La prânz l-am sunat pe domnul chestor că se vehiculau informaţii. 

Am să vă dezvălui supărarea mea faţă de doamna ministru. Am întrebat-o dacă omul acela doreşte funcţia. A zis că îşi doreşte. L-am sunat pe om. A fost un om din media care a asistat la discuţii, domnul Bogdan Chirieac. Răspunsul lui a fost exact aşa: Domnul prim-ministru, permiteţi să raportez, în cursul dimineţii m-am prezentat la doamna ministru cu un raport că nu-mi doresc această funcţie.

Nu mai am ce să lucrez cu un asemenea ministru de Interne care mă minte în halul acesta. Dacă îşi dă demisia, eu o accept. Dacă va fi lăsată, îşi va da demisia. 

Eu cred că şi pedeapsa cu moartea pentru anumite infracţiuni e puţin. Adică pentru cineva care are ceva cu un copil. E inacceptabil aşa ceva. Pentru cineva care face un asemenea lucru închisoarea pe viaţă e dulce. Nu trebuie să închidem ochii la nişte monştri. 

Pune-te într-o asemenea situaţie, dacă e copilul tău. Nu te uiţi tu după topor să te duci după el. Gândiţi-vă după trei-şapte ani o poate lua de la cap. Rânjeşte la soare. Raportul Poliţiei o să-l fac public. Vă promit că în maxim o săptămână îl aveţi făcut public, dacă şeful Poliţiei e în stare să-l facă. Dacă nu, îl face noul şef al Poliţiei.