Premiera comediei "Ofertă atractivă", după un text al dramaturgului rus contemporan Anton Fink, a avut loc duminică şi luni la Sala Transilvania a Teatrului Regina Maria, care s-a umplut de spectatori. Producţia i-a amuzat copios pe cei prezenţi, care au fost martori la întâmplările din viaţa personală a doi soţi care păreau să fi găsit soluţia pentru a scăpa de problemele din cuplu.

Spectacolul este pus în scenă de actriţa Elvira Rîmbu, care a semnat şi traducerea textului, iar scenografia poartă amprenta Mădălinei Baciu. Din distribuţie fac parte actorii Anca Sigmirean, Gabriela Codrea, Petre Ghimbăşan, Mihaela Gherdan şi Alexandru Rusu.

"Textul «Ofertă atractivă» este printre cele mai celebre piese ale lui Anton Fink. Este o piesă despre oameni şi relaţii, pentru toată lumea şi despre toată lumea. Povestea este amuzantă, ciudată, aproape ireală, dar convingătoare", este descrierea spectacolului din caietul-program.

Comedia în două acte oferă un tablou veridic al vieţii tulburate, dar pline de haz a Ninei (Gabriela Codrea) şi a lui Vasile (Petre Ghimbăşan), doi soţi care s-au îndepărtat unul de celălalt. Nina este decisă să-şi schimbe destinul şi lipeşte trei anunţuri pentru care, în mod surprinzător, primește răspunsuri. Intriga se conturează odată cu apariţia altor personaje savuroase: Veronica (Anca Sigmirean), o fată harnică şi sentimentală, pragmatica Jana (Mihaela Gherdan) sau oportunistul Ed (Alexandru Rusu), cu toții aducând un plus de culoare poveştii.

"«Meseriile» de soţ, soţie, la fel cea de părinte, sunt cele mai grele meserii. Şi nici nu există vreo şcoală ori vreo Facultate care să te înveţe cum să le practici... De aceea, fiecare învaţă din mers, pe propria piele, când şi cum poate... «Ofertă atractivă» este un spectacol despre asta, despre noi toţi, despre oamenii simpli, care pe propria piele mai învaţă o lecţie despre viaţa în cuplu, despre importanţa iubirii, generozitate, atenţie etc. Şi cum altfel putem învăţa ceva despre noi decât privindu-ne în oglindă şi râzând de noi? Deci, se va lăsa cu zâmbete, cu râsete la acest spectacol, dar vă promit şi o lacrimă în colţul ochiului... Altminteri n-aş fi eu...", a caracterizat Elvira Rîmbu cea dintâi premieră din anul 2023 a TRM.

Spectatorii prezenţi în sală au râs pe tot parcursul reprezentaţiei, însă replicile cu accente bihorene ale Veronicăi, precum „Tulai Doamne” sau „Doamne cac-o” s-au remarcat în mod special ca preferatele publicului.

Următoarea reprezentaţie a fost anunţată pentru data de 20 februarie, însă pe site-ul eventim.ro, unde sunt puse în vânzare biletele la spectacolele TRM, nu mai există locuri disponibile. Cu toate acestea, amatorii de teatru pot alege să vadă celelalte producţii ale trupei orădene, pentru care biletele sunt disponibile atât online, cât şi la agenţia teatrului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!