Un autocar al MAI, folosit de Poliţia de Frontieră, a reuşit să blocheze, miercuri după amiază, accesul pietonilor şi al bicicliştilor, parcând totalmente neregulamentar, lângă baza sportivă Dinamo Oradea.

Cum nu avea voie să parcheze pe carosabil, şoferul autocarului a ales să ocupe atât trotuarul cât şi pista pentru biciclişti care trece prin zonă, punându-i în pericol pe aceştia. Ca şi cum nu ar fi putut parca fie în curtea bazei sportive, fie câţiva zeci de metri mai încolo, în parcarea amenajată.

Fotografia care atestă abuzul a fost transmisă BIHOREANULUI de un cititor, care a acuzat, pe bună dreptate, "lipsa crasă de respect a MAI".

"Am sunat şi la Poliţia Locală (ora 16:50) şi am formulat şi o petiţie şi pe Oradea City Report (ora 17:00), dar mă aştept să nu fie suficient, pentru că am mai păţit să semnalez Poliţiei Locale nereguli şi să vină doar după 2-3 ore şi nenumărate apeluri insistente. Poliţia Locală a spus că va trimite un echipaj. Nu am avut timp să răman la faţa locului pentru a urmări dacă soseşte echipajul, tocmai pentru că ştiu din experienţă că ar putea să dureze un număr mare de ore sau chiar să nu vină deloc, dar m-am săturat să fim batjocoriţi de toate instituţiile la fiecare interacţiune cu ele!", a reclamat cititorul BIHOREANULUI.

Contactat pe această temă, directorul Poliţiei Locale Oradea, Cristian Beltechi, a confirmat, practic, spusele orădeanului. La aproape două ore de la sesizare, la faţa locului nu se deplasase încă nici un echipaj.

"S-a înregistrat sesizarea şi va merge un echipaj în acea zonă. În momentul de faţă avem o singură patrulă care se ocupă de aceste sesizări, ori în prezent (ora 18.15 n.r.), poliţiştii locali sunt în teren la 6 reclamaţii privind ocuparea locurilor de parcare rezervate la domiciliu, care trebuie tratate cu prioritate deoarece Consiliul Local le-a garantat orădenilor locuri de parcare atunci când aceştia le-au închiriat contra cost", a spus Beltechi. Totuşi, el a promis că un echipaj va ajunge în zonă.

Rămâne de văzut dacă imaginea transmisă inclusiv autorităţilor va fi folosită la sancţionarea "oamenilor legii"...

UPDATE:

După câteva ore de la sesizare, un echipaj al Poliției Locale a ajuns, totuși, la fața locului. Rezultatul? „Patrula de serviciu s-a deplasat la fața locului, iar șoferului i-a fost pus în vedere să elibereze trotuarul și pista de biciclete”, după cum se arată în răspunsul afișat pe Oradea City Report.