Tinerii PDL-işti au anunţat că vor să pornească o campanie de strângere de semnături în urma căreia să scutească studenţii orădeni de la plata taxelor de parcare pe locurile din jurul facultăţilor din Oradea. "Acţiunea se datorează numeroaselor plângeri venite din partea studenţilor cu privire la locurile de parcare cu taxa în jurul facultăţilor de care aparţin, dar mai ales din zona Universităţii Oradea (str. Universităţii)", se precizează într-un comunicat al Organizaţiei de Tineret a PDL Bihor.

În acelaşi comunicat, luând exemplul "seniorilor", tinerii PDL-işti încearcă să fie şi ironici, lăsând să se înţeleagă că municipalitatea şi-ar permite să piardă aceste sume de vreme ce are bani să amenajeze sensuri giratorii. "Dacă ne permitem să facem sensuri giratorii "Turbo" cu milioane de euro, nu putem scuti studenţii de plata unei taxe pe care până în acest an universitar nu au trebuit să o achite pentru a merge la cursuri?", scriu ei, omiţând că, de vreme ce au posibilitatea să se deplaseze la ore cu maşina nu se pot numi "caz social".

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Gheorghe Carp a afirmat că nici nu se pune problema ca cererea să aibă un răspuns favorabil, cu atât mai mult cu cât nici măcar profesorii universitari nu au gratuitate. "Studenţii merg la facultate să înveţe. Nu se dă niciun fel de gratuitate pentru nimeni. Să-şi plătească locul de parcare, iar dacă nu, să utilizeze mijloacele de transport în comun, unde transportul este subvenţionat de primărie", a declarat edilul, caracterizând iniţiativa ca fiind "cea mai mare tâmpenie".

După cum se ştie, studenţii care folosesc mijloacele de transport în comun beneficiază de facilităţi: cei cu mediile cele mai mari din fiecare an gratuitate pe mijloacele OTL, iar ceilalţi primesc o reducere de 50 de procente la obonamentele OTL, subvenţie acordată de Primărie.

Tariful pentru o oră de staţionare în parcările cu taxă din Oradea este de 2 lei pe oră.