Întins pe vreo 10 hectare închiriate pe bani de nimic (3.000 lei lunar) în 2005 de la fosta Staţiune de Cercetări Pomicole Bihor, Complexul Hanul Pescarilor a pierdut luna trecută procesul intentat de Universitatea din Oradea pentru evacuarea de pe proprietatea pe care în 2008 instituţia de învăţământ a preluat-o printr-o Hotărâre de Guvern.

Urmarea e că în curând firma Nikita Studio SRL, controlată printr-un interpus de celebrul evazionist cu produse petroliere Rácz Attila (foto), va trebui să se mute din locaţia unde deţine un restaurant, o sală de nunţi, un bar, o pensiune, o baltă de pescuit şi un teren de fotbal.

Contractul de închiriere a expirat anul trecut, în iulie, când, forţată în urma unui control al Ministerului Educaţiei, Universitatea a notificat firma să plece, după ce în 2020 îi permisese să nu plătească nici măcar chiria simbolică, pe motiv de pandemie.

Dacă până acum Hanul Pescarilor a ignorat notificarea de evacuare, de data asta nu mai poate face la fel, căci luna trecută Universitatea a obţinut o sentinţă judecătorească definitivă ce prevede exact asta.

Aşa că n-ar fi exclus ca în curând gonirea firmei să fie făcută cu executor judecătoresc şi cu Poliţie, fix cum nu îi place patronului Rácz, ascuns în Ungaria pentru a fenta o condamnare la 7 ani de puşcărie primită în 2017 pentru evaziune...

UPDATE: Drept la replică

Avocaţii firmei Nikita Studio SRL, prin care este administrat Hanul Pescarilor din Oradea, afirmă că acest complex va funcţiona şi după evacuarea firmei de pe o parte din terenurile pe care le ocupă, şi anume de pe o zecime din ele, de către Universitatea Oradea.

Prin urmare, potrivit firmei, vor rămâne deschise pentru clienţi atât restaurantul, cât şi lacul de pescuit.

Detalii, în articolul: Hanul Pescarilor susţine că restaurantul şi balta de pescuit vor rămâne deschise

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!