Sensul giratoriu din capul podului Dacia redevine şantier. Firma Selina a reînceput lucrările de lărgire a carosabilului pe sensul de mers dinspre Bulevardul Magheru spre Aleea Gojdu în vederea realizării unei benzi suplimentare la intarea în intersecţie.

Constructorul va lărgi carosabilul cu 4,5 metri pe o distanţă de 43 metri prin desfacerea parţială a trotuarului şi demontarea balustradei, urmând ca la finalizarea lucrărilor acestea să fie refăcute.

"După finalizarea lucrărilor, la ieşirea de pe pod se vor forma trei benzi, în loc de două câte sunt acum. Benzile existente în prezent vor putea fi folosite de şoferii care doresc să ajungă în Centrul Civic sau Calea Clujului iar cea de-a treia va putea fi folosită de cei care virează la dreapta spre Aleea Gojdu sau merg înainte pentru a intra în strada Independenţei", a declarat şeful Biroului Drumuri Publice, Leontin Pătcaş.

Potrivit funcţionarului, înfiinţarea celei de-a treia benzi va fluidiza circulaţia în sensul giratoriu, lucru care va duce la reducerea numărului de ambuteiaje din Bulevardul Magheru.

"Lărgirea intrării în sensul giratoriu va duce la descărcarea mai rapidă a traficului de pe pod, fapt care va uşura traficul pe sensul de mers dinspre magazinul Crişul spre centrul civic", a spus Pătcaş.

Inginerul a mai spus că reamenajările din zonă nu vor afecta spaţiul verde din jurul fostului ABC de la capătul podului. "Lucrările au început în urmă cu trei săptămâni, cu demolarea bazinului de apă, pe suprafaţa căruia va fi amenajat un spaţiu verde, şi nu vor afecta niciun copac", a declarat Pătcaş.

Lărgirea la trei benzi a intrării în giraţie va costa bugetul local 123.500 lei şi va trebui finalizată până la sfârşitul lunii aprilie, lucrările fiind îngreunate în prezent de vremea ploioasă.