România şi Turcia vor disputa marţi, de la ora 18, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, ultimul meci din preliminariile Ligii Mondiale la polo. România este favorită certă în această dispută, însă şansele de calificare depind de o victorie a Serbiei în deplasare în faţa Spaniei, iar România să câştige la scor fluviu meciul cu Turcia.

Presupunând că sârbii vor învinge Spania la un singur gol, atunci România ar avea nevoie de o victorie în faţa Turciei la 19 goluri diferenţă. Spaniolii au de luat o revanşă în faţa Serbiei, joacă acasă şi au prima şansă la calificare, în vreme ce Serbia a câştigat toate cele cinci jocuri disputate până acum şi este virtual calificată la turneul final al Ligii Mondiale. Partida România - Turcia va fi transmisă, în direct, de postul de televiziune N24 Plus.

Tot marţi, de la ora 12, va avea loc tragerea la sorţi a programului Cupei Mondiale care se va desfăşura la Oradea, în perioada 27 iulie - 1 august 2010. La competiţie vor participa puternicele selecţionate ale Serbiei, Spaniei, Croaţiei şi României, în calitate de echipă organizatoare, la care se vor adăuga alte patru echipe naţionale. Tragerea la sorţi va fi coordonată chiar de preşedintele forului mondial, Gianni Lonzi.